Z letného ovocia robím vždy tento likér – len 4 prísady a fantastická chuť: Najlepší prípitok aký poznám!

Práve teraz je ten najlepší čas na výrobu domácich likérov z bobúľ – ríbezle, maliny, jahody – čokoľvek použijete, získate jedinečný domáci prípitok s nezameniteľnou chuťou a vôňou ovocia.

Likér z bobúľ

4 poháre cukru,
4 poháre bobúľ,
4 poháre vodky,
4 poháre vody.

Príprava: 

1. Nasypte cukor do horúcej alebo vriacej vody za stáleho miešania (aby cukor nesadol na dno nádoby), kým sa úplne nerozpustí.

2. Ovocie umyte a potom osušte, potom pridajte do tekutiny.

3. Nakoniec pridajte vodku.

4. Najlepšie je použiť trojlitrové nádoby zo skla. Potom jednoducho uzatvorte a umiestnite likér na tmavé miesto.

5. Pred otvorením prvej ovocnej šťavy počkajte aspoň desať dní. Samozrejme, ak je táto doba dva alebo viac týždňov, je to len lepšie. Hovorilo sa, že likér je najlepšie pripravený, keď sa „nalepí“ na sklo a nezanechá na ňom značku.

6. Počas lúhovanie ovocie zachytí chuť a vôňu alkoholickej šťavy a naopak.Výsledkom je, že bobule pekne padajú na dno skla. V tomto bode sa likér môže opatrne preleje do iných nádob tak, aby ste nepreliali aj spodný sediment – lejeme cez plátno, alebo iný filtračný povrch.

7. Na skladovanie sú najlepšie fľaše zo skla.

Likér vyrobíte zo všetkých bobúľ,ale tie najvhodnejšie sú tie nielen šťavnaté, ale aj mäkké. Konečný obsah alkoholu likéru bude približne 18 až 22%.To závisí vo veľkej miere od druhu použitého ovocia. Namiesto Vodky môžete použiť aj iné druhy alkoholu alebo aj domáce brandy. Podiel zložiek by mal byť v tomto prípade rovnaký, ale obsah alkoholu sa zvýši.

 

Dnes najobľúbenejšie