Po vysadení paradajok do záhrady ich HNEĎ zalejte týmto: Rastliny budú silné a úroda bohatá!

Bohatá úroda paradajok vás neminie!

Záhradkári určite ocenia každú dobrú radu, vďaka ktorej budú ich paradajky zdravé, silné a budú bohato plodiť.

Pri presádzaní mladých sadeníc do záhrady môže dôjsť k tomu, že zoslabnú a začnú vädnúť.

Preto je dobré poznať tento jednoduchý trik, vďaka ktorému z nich budete mať silné a odolné rastliny.

 

 

YouTube kanál Lekovite Biljke poradil, čo sa im oplatí naliať tesne po vysadení do záhrady.

Ak ste sa už naučili všetko, o hlbokej výsadbe, teraz je čas naučiť sa niečo viac o prvom hnojení po presadení.

Stačí, ak ku koreňu každej paradajky nalejete 1 liter tejto zelenej tekutiny. 

 

 

Počas sezóny ich môžete zalievať aj niekoľkokrát a rajčiny budú vďaka tomu bujne rásť.

Spomínaná zelená tekutina sa pripravuje zo žihľavy.

 

 

Pripraviť si toto žihľavové hnojivo nie je nič náročné a máte ho úplne zadarmo.

Je plne ekologické, bez zbytočnej chémie a dodá vašim paradajkám všetko, čo potrebujú.

 

 

Väčšina rastlín v záhrade miluje toto žihľavové hnojivo.

Pomáha najmä paradajkám, ktoré chráni a posilňuje.

Príprava

 

 

Do veľkého vedra alebo suda si vložte nasekanú žihľavu.

Na 1 kg čerstvej žihľavy sa pridáva 10 litrov vody. 

Najlepšie je použiť odstátu vodu, teda dažďovú. 

 

 

Žihľavu rozmiešame vo vode a necháme 2 – 3 týždne kvasiť.

Vedro je zakryté, ale nie je úplne uzavreté.

Na vrch je najlepšie použiť sieťku, ktorá zabráni prelezeniu hmyzu do vedra.

 

 

Fermentácia je ukončená, keď obsah vedra prestane peniť.

Ak sú vysoké teploty, kvasenie môže trvať aj kratšie.

Treba rátať s tým, že počas kvasenia sa bude z vedra šíriť nepríjemný zápach. 

 

 

Po ukončení fermentácie sa obsah vedra prefiltruje. 

Pred aplikáciou hnojivo zrieďte v pomere 1:10.

Žihľavové hnojivo možno použiť aj na listy.

 

 

V tom prípade ho však musíte zriediť v pomere 1:50.

Žihľavové hnojivo je v tomto prípade účinné aj ako prírodný insekticíd.

 

 

Po použití žihľavového hnojiva by ste ho viac nemali používať, pretože paradajky budú potrebovať aj iné prvky.

Viac sa dozviete v priloženom videu.

Veľa šťastia!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie