plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už ste niekedy skúšali ČESKÉ kuracie rezne? Namiesto vajec a strúhanky ich OBAĽTE v tomto – nemajú žiadnu konkurenciu!

Tento recept si zamiluje komplet celá rodina!

Tieto obaľované kuracie prsia v zemiakovom cestíčku si zamiluje celá rodina.

 

 

Strúhanku môžete schovať hlboko do skrine, pretože keď raz ochutnáte toto, klasický trojobal dlhšie robiť nebudete.

Pozrite sa, z čoho je vyrobená táto chrumkavá zlatá kôrka.

Recept priniesol portál mojegotowanie.

Tajomstvo prípravy je zemiakoch

Tieto rezne pripravíte z obyčajných kuracích pŕs.

 

 

Čo ich však robí výnimočnými, je obal.

Ten je vyrobený zo strúhaných zemiakov.

Nastrúhané zemiaky sa zmiešajú s vajcom, múkou a mliekom.

Vznikne husté cestíčko, do ktorého sa potom namáčajú naklepané kuracie prsia.

Po obalení ich ukladajte do rozpáleného oleja.

 

 

Takto dostanete jedlo, ktoré chutí ako kuracie rezne a zemiakové placky na jednom tanieri, čo vytvára dokonalú kombináciu.

Aby však bolo zemiakové cestíčko ešte chutnejšie, pridáva sa ešte jedna ingrediencia, a to horčica.

 

 

Už 1 čajová lyžička brilantne zvýrazní chuť zemiakového cestíčka a poteší chuťou aj vôňou.

S čím podávať kuracie prsia v zemiakovom cestíčku?

 

 

Keďže sú tieto rezne kombináciou mäsa a zemiakov, možno premýšľate, s čím ich podávať.

V tomto prípade je samotné mäso také sýte, že nepotrebujete žiadne pyré, ani ryžu.

Preto bude stačiť chrumkavý šalát z bielej kapusty. 

 

 

Skvele poslúži aj jemný, mierne sladký mrkvový šalát alebo klasický uhorkový šalát.

Cvikla v rôznych podobách sa skvele hodí aj k mäsu a zemiakom.

 

 

Potrebujeme:

750 g kuracích pŕs

1 veľký zemiak

1 vajce

 

 

cca 100 ml mlieka

1 vrchovatú polievkovú lyžicu hladkej múky

1 lyžičku horčice

soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

olej na vyprážanie

 

 

Postup:

Kuracie prsia rozdelíme pozdĺžne na polovicu a potom ich naklepeme tĺčikom na mäso.

Pripravené rezne dáme na chvíľu do chladničky, kým pripravíme cestíčko.

 

 

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

Potom do nastrúhaných zemiakov pridáme vajíčko, mlieko, múku, horčicu, soľ a korenie.

 

 

Všetko dôkladne vymiešame na hladké cesto, do ktorého potom namáčame predtým pripravené rezne.

Celé to dáme na hodinu do chladničky.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes