Urobte úplne jednoduchú vec a počas grilovačky máte pokoj od komárov a dotiaravého hmyzu!

Komáre najviac štípu v neskorých popoludňajších, teda v čase, kedy sa najčastejšie púšťame do prípravy grilovaných pochúťok a veselého posedenia s blízkymi a priateľmi.

Komáre najviac štípu v neskorých popoludňajších, teda v čase, kedy sa najčastejšie púšťame do prípravy grilovaných pochúťok a veselého posedenia s blízkymi a priateľmi. Pobyt vonku nám však krvilačné lietajúce potvory dokážu poriadne znepríjemniť a preto sa musíme vopred pripraviť na to, ako odoláme invázií okrídlených škodcov.

Jednoduchý tip

Pridajte do rozpálených uhlíkov niekoľko kusov bobkového listu a posypte kávovou usadeninou, ktorá vám ostala z popoludňajšej kávičky. Vôňa kávy a bobkového listu je pre komáre nanajvýš nepríjemná a od jej zdroja sa budú držať čo najďalej.

Iní grilmajstri odporúčajú pridať do uhlíkov niekoľko kúskov šalvie. Okrem komárov sa tak zbavíte aj múch a chrobákov.

Ďalšie tipy a triky na grilovačku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak chcete, aby ostalo mleté mäso šťavnaté a mäkučké, položte na každý kúsok kocku ľadu a trochu masla. Mäso bude prvotriedne!

Pred grilovaním rýb, namočte ich na 10 minút do nálevu so slanou vodou. Tým zabránite tomu, aby sa ryby rozpadali.

Chcete, aby bolo mäso krehkejšie a malo lepšiu – jemnejšiu chuť? Nalejte trochu jablkového džúsu do fľaše s rozprašovačom a priebežne počas grilovania striekajte v malom množstve na mäsko.

Aby sa vám mäso a zelenina neprichytávali na povrch grilu, skôr, ako ich na gril uložíte, pretrite ho rozkrojenou cibuľou. Na konci grilovania vám druhá polovice cibule pomôže vyčistiť gril.

Položte na gril rozkrojené pomaranče, citróny a limetky. Kým sa budú pripravovať, máte pokoj od komárov a dotieravého hmyzu. Keď sú hotové, perfektne dochutia ryby, pokrmy z kuracieho mäsa a sú skvelé aj do nápojov.

Perfektný trik na čistenie – pokryte gril alobalom, nechajte zahriať a potom zmačkajte. Pomocou kliečťou prechádzajte po mriežku a ľahko ju zbavíte nečistôt od uhlia aj kúskov jedla.