plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketové fašírky za 5 minút: Ukázalo sa, že mojej rodine chutia viac ako klasika z mletého mäsa – zajtra ich pripravím ešte viac!

Tento recept z cukety si zamilujete!

Máte chuť na nenáročné a chutné jarné jedlo?

 

 

Pripravte si tieto lahodné cuketové fašírky a budete ohromení.

Sú sýte, aromatické a podľa portálu portálu mojegotowanie chutia lepšie ako mnohé mäsité jedlá.

Spájajú sa vám fašírky zvyčajne s paradajkovou alebo kôprovou omáčkou?

Po boloňských špagetách je to jedno z najobľúbenejších jedál z mletého mäsa.

 

 

Fašírky však nemusia byť vždy pripravené len z mletého hovädzieho alebo hydinového mäsa.

Tieto jarné fašírky vás potešia chuťou a vôňou, ktorú vám vie ponúknuť len zelenina.

Hlavnú úlohu tú hrá cuketa, ktorá je kráľovnou ľahkých večerí.

Ako pripraviť cuketové fašírky?

Na toto jedlo si pripravte strúhadlo alebo mlynček, ktorý vám pomôže pripraviť toto jedlo oveľa rýchlejšie.

Všetko, čo potrebujete, je malá panvica na vyprážanie fašírok.

 

 

Na prípravu cuketových fašírok potrebujeme:

2 malé alebo 1 veľkú cuketu

1 vajce

5 PL strúhanky (podľa toho koľko vlhkosti bude cuketa obsahovať)

 

 

čerstvú bazalku

sušené bylinky (oregano, tymian)

štipku mletej papriky

štipku soli

olivový olej na vysmážanie

paradajkovú passatu alebo 600 g čerstvých paradajok

olivový olej

2 strúčiky cesnaku

 

 

Postup:

Paradajky oparíme vriacou vodou a ošúpeme.

Nakrájame na osminy.

Ak použijete passatu alebo paradajky z konzervy, uistite sa, že neobsahujú šupky.

Paradajky s prelisovaným cesnakom osmažíme na olivovom oleji na panvici.

Dusíme asi 15 minút.

Nasekáme bazalku a pridáme do omáčky.

 

 

Cuketu dôkladne umyjeme a odrežeme konce.

Nastrúhame na hrubom strúhadle.

Z cukety vyžmýkame prebytočnú tekutinu.

Dochutíme soľou, korením a bylinkami.

Zmiešame s vajíčkom a strúhankou.

Ak chcete obohatiť chuť, zmiešajte ju s niekoľkými lyžičkami mletých mandlí alebo mandľovej múky.

 

 

Vyformujeme malé fašírky.

Opečieme ich na rastlinnom alebo olivovom oleji dozlatista.

Servírujeme s teplou paradajkovou omáčkou.

Mala by sa cuketa ošúpať?

Cuketu môžeme konzumovať aj so šupkou.

Odrody s jemnou, takmer celistvou šupkou sa s ňou môžu aj dusiť, vyprážať alebo variť.

 

 

Obsahuje cenné minerály a vitamíny a je tiež skvelým produktom, ktorý hydratuje počas horúceho počasia.

Prezreté cukety, ktoré príliš dlho na poli, môžu mať tvrdú šupku, ktorú treba ošúpať.

Je však jedlá a celkom chutná.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes