plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na najlepšie FAŠIANGOVÉ šišky mám od tety z Moravy: Zabudnutý TRIK so špáradlami má veľký význam!

 

Formičkou alebo pohárom z vykysnutého cesta vykrajujeme šišky a poukladáme ich na pomúčenú dosku.

Prstom alebo druhou stranou varešky v nich naznačíme jamky.

Prikryjeme ich obrúskom a nechajte ešte podkysnúť.

 

 

Šišky vyprážame v horúcom oleji do červena z oboch strán.

Do jamiek naložíme lyžicou lekvár.

A pred podávaním ich ešte poprášte cukrom.

 

 

Starý trik pri vyprážaní:

Do rozpáleného oleja vhoďte najprv špáradlá a až potom v ňom pražte šišky.

Vďaka tomuto starému triku sa šišky nepripália a  budú krásne zlatočervené.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

1 2

Dnes najobľúbenejšie