plny-hrniec_transparent_negativ.png

Starodávny RECEPT na maslový krém do všetkých dezertov: Nepotrebujete mascarpone, ani smotanu a krém krásne drží!

Spomínate si na torty a zákusky, ktoré vedeli vykúzliť naše staré mamy?

 

 

Prakticky z ničoho vytvorili nádherné ozdoby a všetko bolo nielen efektné, ale hlavne veľmi chutné.

Zapamätajte si túto chuť a pripravte si tortový krém podľa nižšie uvedeného receptu.

Moderné recepty na tortové krémy obsahujú najmä tučnú smotanu a syr mascarpone, ale s týmto receptom z portálu newsy.gotujmy si pripravíte tradičný krém, ako od babičky.

Krémy so smotanou a mascarpone majú jednu veľkú nevýhodu – takáto krémová hmota je nestabilná, má krátku dobu spotreby a je úplne nevhodná na dekoráciu.

 

 

V tejto úlohe bravúrne funguje krém zo starého receptu, ktorý poznali naše staré mamy z čias, keď o mascarpone ešte nikto nepočul.

Stačia vám 3 ingrediencie a môžete sa rovno pustiť do práce.

Babičkin recept na tradičný krém

 

 

Ingrediencie:

600 g masla

6 vajec

2 šálky cukru

3 polievkové lyžice mletej kávy

 

 

3 polievkové lyžice citrónovej šťavy

1 polievková lyžica kakaa

Príprava:

Krém sa najlepšie pripravuje nad parou.

Za týmto účelom prevarte vodu vo väčšom hrnci, potom do menšieho pridajte vajcia a cukor.

Teraz ich vyšľahajte tak, že menší hrniec podržíte nad väčším, v ktorom sa varí voda.

Keď zmes vajec a cukru zhustne a má peknú zlatistú farbu, odstavte hrniec, kým nevychladne.

Po uplynutí tejto doby maslo v miske rozmiešajte a postupne po 2 polievkových lyžiciach pridajte rozšľahané vajcia.

 

 

Hmotu miešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja a krém nie je jednotný a zamatový.

Teraz rozdeľte krém na 3 rovnaké časti.

Pridajte k nim po jednom kakao, citrónovú šťavu a kávu.

Takto získate 3 rôzne krémy, ktoré vám umožnia vytvoriť fantastickú, vrstvenú tortu na domácej piškóte.

Na čo sa dá krém použiť?

 

 

Tradičný maslový krém perfektne funguje v tortách ako spojivo pre následné vrstvy torty, ale nielen to.

Môžete ním torty aj ozdobiť, pretože maslový krém má na rozdiel od smotanového krému kompaktnejšiu konzistenciu.

Ak chcete mať krémy farebné, môžete pridať trochu potravinárskeho farbiva.

Ako môžeme krém vylepšiť?

Existuje mnoho spôsobov, ako vylepšiť tradičný maslový krém a dodať mu šmrnc a chuť. Tu je niekoľko tipov:

Chuťové variácie: Pridajte extrakty: Pridajte pár kvapiek vanilkového, mandľového, citrónového alebo rumového extraktu pre hlbšiu chuť.

Koreniny: Vyskúšajte pridať štipku škorice, muškátového orecha, kardamónu alebo zázvoru pre teplú a korenenú príchuť.

Zložky s príchuťou: Pridajte lyžičku arašidového masla, nutelly, tekutej čokolády alebo pyré z malín pre jedinečnú chuť.

Likéry: Pridajte pár lyžíc likéru, ako je Baileys, Amaretto alebo Grand Marnier, pre dospelácku príchuť.

Veľa šťastia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes