plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na najlepšie FAŠIANGOVÉ šišky mám od tety z Moravy: Zabudnutý TRIK so špáradlami má veľký význam!

Mám výborný recept na tradičné fašiangové jedlo – šišky a to podľa starého receptu tety Marušky.

 

 

Tieto šišky sú veľmi jemné a lahodné – zaručene nadýchané.

Zakaždým majú taký úspech, že miznú ešte teplé a nestihnú ani len vychladnúť.

A prezradím vám aj starý trik so špáradlami, ktorý má prekvapivý význam.

Určite ho využijete (ielen) pri pečení šišiek.

 

 

Potrebujete:

250 g hladkej múky špeciál

250 g hladkej múky

1 biocitrón na kôru

200 ml mlieka

25 g kryštálového cukru

20 g droždia

25 g masla

1 lyžica oleja

2 žĺtky

2 lyžice rumu

štipka soli

Ďalej:

 

 

4 špáradlá na praženie

Na ozdobu:

marhuľový lekvár

slivkový lekvár

Na posypanie:

práškový cukor

Postup:

Múku preosejeme do misky.

 

 

Do múky nastrúhame citrónovú kôru.

Pripravíme si kvások:

V miske s vlažným mliekom a trochou cukru rozmiešame droždie.

 

 

Maslo roztopíme, pridáme lyžicu oleja.

Postupne pridávame žĺtky, rum, zvyšný cukor aj štipku soli.

Jemne vyšľáme.

 

 

Kvások a žĺtkovú zmes nakoniec pridáme k múke a vypracujeme vláčne cesto.

Necháme vykysnúť na teplom mieste.

 

 

Vykysnuté cesto zľahka vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1,5 cm.

Pokračovanie článku aj trik so špáradlami nájdete na druhej strane.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes