Lenivé pagáče z kyslej smotany, ktorý ani minútu nekysnú: Každému odporúčam dávku zdvojnásobiť, výsledok je úžasný!

Perfektný recept, keď vás prekvapí nečakaná návšteva. Tieto pagáčiky totižto pripravíte hneď, ani minútu nekysnú!

Perfektný recept, keď vás prekvapí nečakaná návšteva. Tieto pagáčiky totižto pripravíte hneď, ani minútu nekysnú!

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

1 tuk na pečenie

1 kelímok kyslej smotany

1 kypriaci prášok do pečiva

1 lyžička soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 žĺtok

na potretie 1 vajce a sézamové semienka alebo mak na posypanie

tuk na vymastenie plechu

Postup:

Zo surovín izbovej teploty vymiesime cesto.

Cesto vyvaľkáme, formičkou vykrajujeme menšie pagáčiky a poukladáme ich na vymastený plech.

Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamovými semienkami alebo makom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)