plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jahodový sirup robím roky BEZ VARENIA a zavárania, úplne na studeno: STOKRÁT lepší ako varený a keď otvorím fľašu, vonia celá miestnosť!

Vynikajúci jahodový sirup, ktorý pripravíte úplne na studeno.

 

 

Je omnoho lepší, ako varený sirup – rozvoniava čerstvými jahodami aj uprostred zimy.

Nemusíte sa báť, že sa sirup pokazí, cukor a kyselina citrónová ho vynikajúco konzervujú.

Sirup vydrží aj dva roky a je naozaj neskutočne chutný a voňavý.

 

 

Skúste tento rok tento studený recept.

Potrebujeme:

2 kg jahody čerstvé

2 kg cukor kryštálový

70 g kyselina citrónová

2 l voda chladná

Postup:

Jahody dôkladne umyjeme.

 

 

Následne odstopkujeme a veľké prekrojíme.

Jahody preložíme do väčšej smaltovej misy.

Zalejeme 2 litrami vody.

 

 

Pridáme kyselinu citrónovú.

Teraz všetko dôkladne premiešame.

Teraz misu odložíme do chladničky, necháme ich tam do druhého dňa.

 

 

Na druhý deň jahody precedíme cez sitko vystlané gázou.

Pridáme 2 kg cukru a miešame.

Sirup miešame, kým sa cukor nerozpustí.

 

 

Nachystáme si čisté fľaše, ktoré spolu s viečkami vyvaríme.

Sirup plníme do vyvarených fliaš a zavrieme.

Skladujeme na chladnom a tmavom mieste. 

 

 

Tento sirup je lepší ako varený.

Chuť jahôd je v ňom podstatne výraznejší.

Podľa tohoto receptu sa dá robiť sirup z rôzneho drobného ovocia.

 

 

Napríklad z černíc, čučoriedok, malín, ríbezlí.

Sirup vydrží aj dva roky.

Cukor ho konzervuje dostatočne.

 

 

Keď otvoríte fľašu, vonia z neho celá kuchyňa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes