Na prípravu jednoduchá a chuťovo fantastická – taká je naša domáca huspenina.
Obsahuje veľké množstvo kolagénu, u starších ľudí môže poslúžiť ako náhrada farmaceutických prostriedkov.
Výnimočný recept na najchutnejšiu domácu huspeninu z youtube kanála Recepty bez brepty.
Potrebujeme:
bravčové koleno
bravčové nožičky
bravčovú kožu
3 bobkové listy
zrnká čierneho korenia
soľ
2 cibule
1 petržlen
1 cesnak
2 mrkvy
ocot
sušenú čili papričku
chlieb
baranie rohy
červenú cibuľu
Postup:
Do hrnca vložíme bravčové koleno, nožičky a kožu.
Pridáme bobkový list.
Osolíme.
Pridáme zrnká čierneho korenia.
Do neošúpanej cibule urobíme nožom zárez v tvare kríža.
Cesnak prekrojíme vodorovne na polovicu.
Cibuľu s cesnakom vložíme do hrnca.
Nalejeme vodu.
Na miernom ohni varíme dve hodiny. Z vrchu odstránime penu.
Podľa potreby pridávame vodu. Ošúpeme mrkvu, petržlen a prekrojíme na polovicu.
Zeleninu pridáme do vývaru a varíme ešte hodinu.
Po uplynutí doby vyberieme z hrnca mäso a zeleninu.
Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.
Vývar premiešame a cez sitko s utierkou precedíme do misky.
Pomocou papierovej utierky odoberieme tuk.
Uvarené mäso a zeleninu nakrájame na menšie kúsky.
Posolíme, posypeme čiernym korením a vložíme do misiek.
Až po okraj nalejeme vývar.
Necháme vychladnúť, prekryjeme fóliou a potom vložíme do chladničky.
Po vybratí z chladničky odstránime fóliu.
Huspeninu servírujeme s baraními rohami, chlebom, cibuľou, octom a sušenou čili papričkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: