Na kĺby je lepšia ako 100 doktorov, hovorieval dedo: Recept na poctivú DOMÁCU HUSPENINU!

Toľko kolagénu pohromade vás postaví na nohy!

Na prípravu jednoduchá a chuťovo fantastická – taká je naša domáca huspenina.

 

 

Obsahuje veľké množstvo kolagénu, u starších ľudí môže poslúžiť ako náhrada farmaceutických prostriedkov.

Výnimočný recept na najchutnejšiu domácu huspeninu z youtube kanála Recepty bez brepty.

Potrebujeme:

bravčové koleno

bravčové nožičky

bravčovú kožu

3 bobkové listy

zrnká čierneho korenia

soľ

2 cibule

 

 

1 petržlen

1 cesnak

2 mrkvy

ocot

sušenú čili papričku

chlieb

baranie rohy

červenú cibuľu

 

 

Postup:

Do hrnca vložíme bravčové koleno, nožičky a kožu.

Pridáme bobkový list.

Osolíme.

Pridáme zrnká čierneho korenia.

Do neošúpanej cibule urobíme nožom zárez v tvare kríža.

Cesnak prekrojíme vodorovne na polovicu.

 

 

Cibuľu s cesnakom vložíme do hrnca.

Nalejeme vodu.

Na miernom ohni varíme dve hodiny. Z vrchu odstránime penu.

Podľa potreby pridávame vodu. Ošúpeme mrkvu, petržlen a prekrojíme na polovicu.

 

 

Zeleninu pridáme do vývaru a varíme ešte hodinu.

Po uplynutí doby vyberieme z hrnca mäso a zeleninu.

Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.

 

 

Vývar premiešame a cez sitko s utierkou precedíme do misky.

Pomocou papierovej utierky odoberieme tuk.

Uvarené mäso a zeleninu nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Posolíme, posypeme čiernym korením a vložíme do misiek.

Až po okraj nalejeme vývar.

Necháme vychladnúť, prekryjeme fóliou a potom vložíme do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky odstránime fóliu.

Huspeninu servírujeme s baraními rohami, chlebom, cibuľou, octom a sušenou čili papričkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie