plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento koláčik pobláznil internet: Strúhaný ovocný koláč bez pečenia, lepší ako zmrzlina! 

Tento koláč je úžasne lahodný, jemnučký a skutočne vynikajúci.

Vyzerá trochu ako obľúbená Krtkova torta, no tento koláčik je hotový za pár minút a to úplne bez pečenia. Je lahodný, jemnučký a skutočne vynikajúci.

 

 

Hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, ktorý je ideálny na teplé dni? Tento strúhaný ovocný koláč bez pečenia je presne to pravé pre vás!

Nepotrebujete rúru ani zložité ingrediencie, a predsa si pochutnáte na lahodnom a osviežujúcom dezerte, ktorý zaručene poteší celú rodinu.

Koláč sa nemusí piecť, takže je hotový behom pár minút a môžete ho ihneď vychutnávať.

Je to ideálny dezert na piknik, grilovačku, alebo len tak na posedenie s priateľmi. Vďaka svojej jednoduchosti a rýchlej príprave je tento koláč perfektný aj pre začínajúcich kuchárov.

Potrebujeme:

Na základ:

 

 

400 g maslových sušienok

120 g masla

Náplň:

250 g mascarpone

120 g smotany na šľahanie

 

 

100 g práškového cukru

150 g jahôd

Postup:

Roztopené maslo zmiešame s rozdrvenými sušienkami.

Vymiešame jednotnú hmotu, ktorú rozdelíme na polovicu.

 

 

Prvú vtlačíme na dno a po bokoch menšej okrúhlej formy na pečenie a dáme do chladna.

Druhú polovicu cesta dáme rovnako do chladna, kým si pripravíme krém.

Na krém si vyšľaháme smotanu na šľahanie a samostatne vyšľaháme aj mascarpone s cukrom.

Obe hmoty zmiešame do jednotného krému.

 

 

Do krému nakoniec vmiešame nakrájané jahody.

Krém navrstvíme na cesto vo forme.

Na vrch nastrúhame, alebo nadrobíme zvyšok cesta.

 

 

Podávame vychladené.

Nakoniec môžeme poprášiť práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes