plny-hrniec_transparent_negativ.png

Muffiny „Adam a Eva“, ktoré sú mäkučké ako obláčik: 5 minút a je prázdny plech!

Zmiznú do jednej minúty. Jednoduchý a veľmi chutný recept na vynikajúce muffiny!

Najchutnejšie a najjemnejšie muffiny, aké ste kedy ochutnali.

 

 

Obľúbená pochúťka všetkých vekových kategórií, ktorá nesmie chýbať na stole pri akejkoľvek príležitosti.

Fantastický recept na čokoládové muffiny z youtube kanála Recette rapide sucrée.

Tieto muffiny sú tiež známe pod názvom Adam a Eva, dôvodom sú dve kontrastné farby, ktoré tvoria základ tohoto receptu – biela a čierna.

Výsledkom sú vynikajúce a lahodné koláčiky, ktoré hravo tromfnú aj zákusok. 

Potrebujeme:

2 vajcia

štipku soli

150 g kryštálového cukru (3/4 šálky)

1 ČL vanilkovej esencie

100 ml rastlinného oleja (1/3 šálky + 1 PL)

125 g jogurtu (2/3 šálky)

200 g hladkej múky (1 + 2/3 šálky)

50 g kakaa (1/3 šálky)

8 g prášku do pečiva (1 ČL)

80 g mliečnej čokolády (1/2 šálky)

čokoládovú posýpku

250 g gréckeho jogurtu

8 g vanilkového cukru (1 ČL )

20 g kryštálového cukru (2 PL)

1 malé vajce

1 PL kukuričného cukru

Postup:

Do hlbokej misky pridáme vajcia. Pridáme soľ a cukor.

Potom pridáme vanilkovú esenciu a metličkou vymiešame.

 

 

Do zmesi nalejeme olej a zamiešame.

Pridáme jogurt a vymiešame.

Cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaom a dôkladne premiešame.

Pridáme nalámanú čokoládu a špachtľou zamiešame.

Do menšej misky pridáme vajce a vanilkový cukor.

Nasypeme cukor a metličkou premiešame.

 

 

Pridáme škrob a dobre zamiešame.

Nakoniec pridáme jogurt a všetko spolu zmiešame.

Do formy na muffiny s papierovými košíčkami nanesieme čokoládovú zmes.

Vrch polejeme jogurtovou zmesou.

Nakoniec posypeme čokoládovou posýpkou.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 20 minút pri teplote 175°C.

Po upečení necháme muffiny vychladnúť.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes