Vložte túto vec do vrecka na chlieb: Chlieb vydrží čerstvý až 3 týždne!

Chlieb prinesený domov dosť rýchlo prestáva byť čerstvý.

Čo je ešte horšie, že aj po pár dňoch sa môže pokaziť.

Takto sa míňa veľa chleba a ak sa na ňom objaví pleseň, treba ho vyhodiť.

 

 

Portál newsy poradil, ako skladovať chleba tak, aby vydržal dlho čerstvý. 

Vložte túto zeleninu do vrecka na chlieb a vydrží vám čerstvý až 3 týždne. 

Ako predĺžiť trvanlivosť chleba a vyhnúť sa plesniam?

Kto by nemal rád voňavý čerstvý chlieb?

Aby ste mali z jedenia chleba alebo pečiva pôžitok, oplatí sa ich kupovať v malých množstvách, aby vám nestvrdli. 

 

 

Ale čo keď si kúpite viac ako spotrebujete?

Keď prídete domov a uvedomíte si, že ste to s pekárskymi nákupmi prehnali, oplatí sa okamžite konať.

Prebytočné rožky, pečivo a chlieb zamrazte.

Nečakajte niekoľko dní, urobte to, kým je všetko čerstvé.  

Za týmto účelom chlieb nakrájajte, aby ste si vždy mohli vybrať len toľko krajcov, koľko zjete.

 

 

Rozdeľte ich na malé porcie na jedno rozmrazenie (na 1-2 dni).

Zabaľte do potravinovej fólie a vložte do mrazničky.

Prečo chlieb plesnivie?

Chlieb plesnivie z niekoľkých dôvodov.

Jednou z nich je vlhkosť, ďalšou nedostatočný prístup vzduchu, ako aj dosť vysoká teplota.

 

 

Chleba v plastovom vrecku vytvára ideálne podmienky pre vznik plesní.

Najlepšie je skladovať ho v látkovej taške, najmä z ľanu.

Ako predĺžiť trvanlivosť chleba so zelerom?

Možno vás to prekvapí, ale zeler je skvelým spojencom pri uskladnení chleba.

Táto metóda vám umožňuje udržať ho v dobrom stave až 3 týždne.

Ak teda aj vy chcete predĺžiť trvanlivosť a čerstvosť chleba, vložte s ním do vrecúška aj kúsok zeleru.

 

 

Potom ho uložte do chladničky alebo na chladné miesto.

Aké vlastnosti má zeler?

Zeler je zelenina, ktorá má okrem mnohých zdraviu prospešných vlastností aj schopnosť zabíjať plesne.

Táto zelenina spomaľuje tvorbu plesní, takže pomáha chlebu, aby vydržal dlhšie.

 

 

V jeho spoločnosti zostávajú ostatné produkty, vrátane chleba, dlhšie nenapadnuté hnilobnými procesmi, a preto sú vhodné na konzumáciu dlhšiu dobu.

Ako obnoviť suchý chlieb?

Starý chlieb nemusí skončiť v koši.

 

 

Tiež nie je potrebné spracovávať ho na strúhanku.

Vďaka jednoduchému triku sa za pár minút zmení znovu na chutný chrumkavý bochník.

 

 

Každému z nás sa stalo, že sme kúpili príliš veľa chleba.

Po čase sme mali doma bochník vyschnutého chleba, ktorý už nie je chutný.

Našťastie existuje jednoduchý trik, ktorý nás zachráni pred plytvaním jedlom.

Ak chlieb nemá žiadne stopy po plesni, oplatí sa okamžite konať.

 

 

Tieto jednoduché kroky môžete urobiť, aby chlieb opäť potešil chuťou a textúrou.

Na osvieženie tvrdého chleba budete potrebovať rúru, vodu a trochu trpezlivosti.

Zariadenie je potrebné nastaviť na teplotu 160 °C.

Pred vložením do rúry musíme chlieb namočiť a položiť na plech.

 

 

Po 8 minútach v predhriatej rúre stvrdnutý chlieb opäť zmäkne a možno ho krájať.

Hotovo, chlieb je znovu ako čerstvý.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie