Stracciatella muffiny z kyslej smotany – nádherne nadýchané: Úžasný dezert ku kávičke!

Geniálny recept na muffinky podľa Ivy M. Ja som muffiny nezvykla niky piecť, pretože sa mi zdali suché a príliš hutné. Tieto sú ale úplne iné, sú jemné, vláčne, krásne nadýchané a vďaka čokoláde absolútne neodolateľné.

Potrebujeme:

250 g polohrubej múky
150 g masla
1 prášok do pečiva
1 bal. vanilkový cukor
1 čokoláda na varenie
2 vajcia
250 g kyslej smotany (v návode je len 200 g a väčšie balenie ničomu nevadilo)
100 g kr. cukru

Postup:

V miske si zmiešame zmäknuté maslo, cukor, vanilkový cukor, vajcia a kyslú smotanu. Šľahačom dobre prešľaháme. Postupne prisypeme múku s práškom do pečiva, nasekanú čokoládu a vytvoriť jednotnú zmes – cesto. Cesto navrstvíme do silikónoých formičiek na muffiny vystlaných papierovými košíčkami. Muffinky v rúre krásne narastú, preto nevrstvite až doplna, stačí do 3/4.

Vo vopred vyhriatej rúre na 160-180 ° C pečieme 20-30 minút a vyskúšame špajdľou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Recept aj s fotopostupom nájdete TU.

Dnes najobľúbenejšie