Po zakúpení vajec v obchode ich otočte v obale naopak: Ani neviete, aké je to užitočné!

Čo robíte s vajíčkami, keď ich prinesiete domov z obchodu?

Ak ich len vložíte v kartónovom obale do chladničky, robíte veľkú chybu.

Vajcia v priehradkách by mali byť otočené naopak, teda užšou špičkou nadol.

 

 

Výhody tohto sú neopísateľné a dozviete sa ich v tomto článku vďaka portálu smakosze.

Vajcia sú jednou z najzákladnejších a najuniverzálnejších ingrediencií v kuchyni.

Je dobré mať ich doma vždy vo väčšom množstve.

Môže byť však problém, ako ich udržať čo najdlhšie čerstvé.

 

 

Jeden jednoduchý trik pomôže vajciam udržať si dlhú trvanlivosť.

Mnoho ľudí si to vôbec neuvedomuje.

Vajíčka používame do rôznych jedál, sú súčasťou raňajok a nezaobídeme sa bez nich ani pri pečení.

Vždy, keď si kúpite nový kartón vajec, uistite sa, že sú v ňom vajíčka správne umiestnené.

Môže to predĺžiť dobu ich čerstvosti.

Po zakúpení vajec nezabudnite skontrolovať kartón

 

 

Vajíčka sa najčastejšie predávajú v kartónových obaloch.

Každý kus má svoju priehradku.

Ukazuje sa, že poloha, v ktorej sa každé vajce nachádza, nie je bezvýznamná.

Keď si vajíčka prinesiete domov, je najlepšie skontrolovať každé zvlášť.

 

 

Vyberte každé vajce z priehradky a skontrolujte, ako je uložené.

Užšia časť by mala byť dole a širšia hore.

Uistite sa, že vajcia sú v kartóne presne takto.

Vďaka tomu bude žĺtok ležať presne v strede vajíčka, ktoré tak zostane dlhšie čerstvé.

 

 

Správny spôsob skladovania vajec

Ak sa rozhodnete kúpiť čerstvé vajcia, uistite sa, že sú správne skladované.

Aby sa vajcia príliš rýchlo nepokazili, je potrebné ich vložiť do chladničky.

Mali by ísť na miesto, kde je stála a relatívne nízka teplota – nevyhnutne pod 20 °C.

Bohužiaľ, priehradky na vajíčka boli nešťastne umiestnené na dvierkach chladničky, kde podmienky skladovania nie sú ideálne.

Naopak, police umiestnené na dverách sú najteplejším miestom v chladničke, ktoré sa navyše vyznačuje premenlivou teplotou.

 

 

Je to dôsledkom otvárania spotrebiča a jeho vystavením izbovej teplote, ktorá je v kuchyni.

Za takýchto podmienok sa vajcia môžu veľmi rýchlo znehodnotiť.

To nie sú vhodné podmienky pre žiadny mliečny výrobok, ani pre vajcia.

Odborníci odporúčajú ponechať ich radšej v strednej poličke.

 

 

Na tomto mieste stojí za zmienku, že doba bezpečného skladovania produktu je len 14 dní.

Preto sa oplatí prispôsobiť kupované množstvo možnostiam, aby ste sa vyhli nepríjemným prekvapeniam.

Čo ešte stojí za to vedieť o skladovaní vajec?

Vajíčka by mali byť umiestnené mimo aromatických výrobkov, ako sú syry alebo varené jedlá s výraznou vôňou.

 

 

Mali by sa tiež uchovávať vo vzduchotesnom obale.

Umiestňovanie vajíčok po jednom do priehradky im nepomôže.

Chybou je aj ich umývanie pred vložením do chladničky.

Toto sú zásady, ktoré by sme mali dodržiavať, ak chceme zachovať čerstvosť vajec.

Test čerstvosti vajec

 

 

Čerstvosť vajec je možné skontrolovať pomocou vodného testu.

Naplňte misku vodou a pridajte vajíčko.

Ak klesne na dno, môžeme si byť istí, že je čerstvé.

Ak vajce pláva uprostred nádoby, nie je už úplne čerstvé, ale je jedlé.

 

 

Vajíčko, ktoré vypláva na povrch vody, však nevarte, pretože sa už pokazilo.

Veľa šťastia!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie