Recept na tvarohové šišky od vyhlásenej cukrárky: Ich tajomstvom je správny tvaroh a NEZVYČAJNÁ prísada!

Tvarohové šišky sú asi najlepšie slávnostné sladkosti a myslím si, že porazia aj všetky ostatné šišky a fánky.

 

 

Recept je jednoduchý a moja kamarátka cukrárka mi prezradila tajomstvo dokonale nadýchaných, ľahkých šišiek.

Základom je samozrejme správny tvaroh a tiež… vodka.

Fantastický recept na neodolateľne chutné chrumkavé tvarohové šišky z portálu haps.

Naša kamarátka, ktorá pracuje v cukrárni už takmer štyridsať rokov, nám občas prezradí nejaký super spôsob alebo cukrársky trik.

Nedávno sme sa jej pýtali na tvarohové šišky, ako ich robí také jemné a chutné, že na ne stoja dlhé rady.

 

Ponúkame vám jej recept.

Na prípravu potrebujeme polotučný tvaroh.

Taktiež pridanie vodky alebo liehoviny, aby krúžky nepili olej počas vysmážania.

Na tvarohové šišky potrebujeme:

500 g polotučného tvarohu

100 g kryštálového cukru

100 g hladkej múky (najlepšie koláčovej)

250 g kyslej smotany

2 plné ČL vanilkového cukru

4 žĺtky

1,5 ČL sódy bikarbóny

rastlinný olej na vysmážanie

práškový cukor na ozdobu

Postup:

Začneme vyšľahaním tvarohu.

Môžeme to urobiť s mixérom alebo v kuchynskom robote.

Potom ho preložíme do misky.

 

 

Na dosku vysypeme múku.

Pridáme cukor a sódu bikarbónu.

Nakoniec pridáme vanilkový cukor a premiešame.

Potom pridáme tvaroh, žĺtky a smotanu.

Všetko spolu prudko premiešame.

Cesto zľahka poprášime múkou.

 

 

Rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm.

Potom pomocou pohár a panáka vykrajujeme šišky.

Vo veľkom širokom hrnci rozohrejeme olej na vyprážanie a pridáme pohár vodky alebo liehu.

Keď je olej veľmi horúci, po dávkach pridávame šišky.

Smažíme ich z oboch strán, kým nedosiahnu chutnú zlatistú farbu.

Posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie