plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ľahký JAHODOVÝ koláčik s pudingom: Tak lahodný a šťavnatý koláč ste ešte nejedli!

Tak dobré, že na tanieri nezostala ani omrvinka. Chopte sa jahôd a pripravte tento lahodný koláč!

Šťavnatý krémový koláč s jahodami, za ktorú vás budú vaši najbližší a návšteva nosiť na rukách.

 

 

Neodolateľne chutná a šťavnatá pochúťka, ktorá u nás (nielen) v sezóne jahôd nesmie nikdy chýbať.

Úžasný recept na krémový jahodový koláč z youtube kanála Dolci Sapori.

Potrebujeme:

500 g jahôd

1 PL kryštálového cukru

šťavu z 1/2 citróna

Na cesto:

3 vajcia

štipku soli

70 g kryštálového cukru

40 ml rastlinného oleja

50 ml mlieka

8 g vanilkového cukru

10 g prášku do pečiva

125  g hladkej múky špeciál

Na krém:

500 ml mlieka

40 g vanilkového pudingu

1 PL kukuričného škrobu

1 PL kryštálového cukru

Postup:

Jahody nakrájame na kocky a vložíme do misky.

Z citróna vytlačíme šťavu. Nalejeme do misky s jahodami.

 

 

Pridáme cukor, premiešame a necháme odstáť.

Do misky rozbijeme vajcia. Nasypeme cukor a soľ.

Nakoniec pridáme vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.

Nalejeme olej, mlieko a prešľaháme.

Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.

 

 

Mixérom vyšľaháme.

Cesto nalejeme do zapekacej formy vymastenej maslom.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

Cesto pečieme 30 minút. Po upečení poprepichujeme cesto so špáradlom.

Polejeme mliekom a necháme vychladnúť.

 

 

Do hrnca nalejeme mlieko. Pridáme puding a škrob.

Ďalej pridáme cukor a metličkou vymiešame.

Povaríme na miernom ohni a miešame, kým krém nezhustne.

Horúci krém nalejeme na cesto a rovnomerne rozotrieme.

Necháme vychladnúť.

 

 

Cez sitko precedíme šťavu z jahôd.

Do šťavy pridáme 70 ml vody, lyžičku kukuričného škrobu a lyžicu kryštálového cukru.

Dôkladne premiešame.

Na stredne nízkej teplote počas miešania varíme, kým zmes nezhustne.

Šťavu nalejeme na krém a rozotrieme.

Nakoniec na vrch naukladáme jahody.

 

 

Necháme vychladnúť v chladničke a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes