Recept na prírodné PREZIDENTSKÉ rezne: Šťavnaté bravčové mäsko, ktoré sa len topí v ústach!

Vynikajúci recept na prírodné bravčové rezne!

Veľmi jemné a lahodné mäsko na prírodno.

 

 

Ak ešte stále váhate, čo pripraviť na obed, recept na „Prezidentské“ rezne si určite zamilujete.

Nám najviac chutia so zemiakovou kašou, ale môžete podávať aj so zemiakmi, alebo cestovinou.

Potrebujeme:

600 g bravčového pleca (4-5 plátkov po asi 150 g) – môžete použiť aj iný druh mäsa

Horčica plnotučná alebo dijonská

Hladká múka

Farebné korenie celé aj mleté

Vetvička rozmarínu (nemusí byť)

Soľ, kúsok masti

1 veľká cibuľa

3 strúčiky cesnaku

100 g údenej slaniny

1 lyžička mletej papriky

Príloha:

Zemiaková kaša

Varené alebo pečené zemiaky

Cestovina

Ryža

Postup:

Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno.

Slaninu nakrájame na kocky.Mäso si nakrájame na plátky.

Oosolíme a posypeme mletým čiernym korením.

 

 

Z jednej strany potrieme horčicou.

Na kúsku masti vyškvaríme slaninu a pridáme cibuľu. Po chvíli vmiešame aj cesnak.

Mäso obalíme v múke a oklepeme.

Pridáme ku slanine s cesnakom a sprudka z oboch strán opečieme.

Vmiešame papriku a podlejeme horúcou vodou.

Pridáme cca 6-8 guľôčok farebného korenia.

Pridáme aj rozmarín a pod pokrievkou dusíme do mäkka.

Občas obrátime a podľa potreby podlejeme.

 

 

Kto chce, môže na záver vybrať korenie a rozmarín.

Šťavu prepasírovať alebo rozmixovať.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Akú prílohu je najlepšie zvoliť k prírodným rezňom?

Klasické prílohy:

Varené zemiaky: Je to najtradičnejšia príloha k rezňom. Zemiaky môžete uvariť v šupke alebo olúpané. Podávajte ich s maslom a petržlenovou vňaťou.

Ryža: Ryža je ľahšia príloha, ktorá výborne dopĺňa chuť mäsa. Môžete ju uvariť na vode alebo na vývare. Podávajte ju s maslom alebo s rôznymi omáčkami.

Cestoviny: Cestoviny sú všestranná príloha, ktorú môžete servírovať s rôznymi omáčkami. K rezňom sa hodí napríklad rajčinová omáčka, smotanová omáčka alebo hubová omáčka.

Zeleninové prílohy:

 

 

Dusená kapusta: Kapusta je kyslá a sýta príloha, ktorá výborne dopĺňa chuť mäsa. Môžete ju dusiť na cibuľke a slanine.

Zeleninový šalát: Šalát je ľahká a zdravá príloha, ktorá dodá vášmu jedlu vitamíny a minerály. Môžete ho pripraviť z rôznych druhov zeleniny, napríklad z hlávkového šalátu, rajčín, uhoriek, papriky a cibule.

Pečená zelenina: Pečená zelenina je chutná a zdravá príloha, ktorá dodá vášmu jedlu farbu a chuť. Môžete piecť rôzne druhy zeleniny, napríklad mrkvu, petržlen, zemiaky, batáty a cuketu.

Ostatné prílohy:

Knedle: Knedle sú sýta a chutná príloha, ktorá sa hodí k rôznym jedlám. Môžete ich pripraviť z rôznych surovín, napríklad zo zemiakov, z krupice alebo z chleba.

Zemiakové placky: Zemiakové placky sú chutná a jednoduchá príloha, ktorú zvládne každý. Môžete ich pripraviť z varených zemiakov alebo z nastrúhaných surových zemiakov.

Pečené zemiaky: Pečené zemiaky sú chutná a sýta príloha, ktorú môžete servírovať s rôznymi omáčkami. Môžete ich piecť s cibuľkou a slaninkou, s bylinkami alebo s korením.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie