Pomôžte orchidei získať stratenú silu: Stačí ju RAZ ZA 2 TÝŽDNE pridať toto a vyženie nové stonky!

Pomôžte orchidei získať stratenú silu a krásu.

 

 

Stačí jej naliať každé 2 týždne toto prírodné hnojivo a uvidíte, čo sa stane.

Pomôže jej to vyhnať nové stonky, nahodiť nové kvety, ako aj posilniť koreňový systém. 

 

 

Pripravte si ho podľa tohto návodu z portálu cpykami.

Nepotrebujete žiadne predražené hnojivá z obchodu a postačí vám aj tento odpad z kuchyne!

Na vytvorenie tohto prírodného hnojiva budete potrebovať len 2 zložky.

 

 

Potrebujeme:

škrupiny od vajíčok

600 ml prevarenej vody

Postup:

Škrupiny si môžete zozbierať napríklad z celého týždňa a potom prejsť k samotnej príprave.

 

 

Ako prvé si vaječné škrupiny dôkladne umyte.

Nechajte vysušiť v rúre po dobu 5 minút.

Vysušené škrupiny treba pomlieť na prášok.

 

 

Najlepšie to ide  mlynčekom na kávu.

Na prípravu jednorázového hnojiva budete potrebovať len 2 lyžičky pomletých škrupín.

Zvyšok si môžete odložiť na ďalšie hnojenie do vzduchotesnej nádoby.

 

 

Prášok z vaječných škrupín si nasypte do vhodnej nádoby.

A zalejte horúcou prevarenou vodou.

Ak máte menej kvetov, bude vám stačiť 1 lyžička mletých škrupín a 300 ml prevarenej vody. 

 

 

Škrupiny nechajte vo vode lúhovať, kým voda nevychladne.

Potom preceďte cez handru alebo uterák, aby zachytila všetky malé čiastočky škrupín a ostal len čistý roztok.

 

 

Výsledným roztokom zalejte orchidey pri koreňoch a prípadne postriekajte aj stonky kvetov.

Nedovoľte však, aby sa vlhkosť dostala medzi listy, pretože to môže spôsobiť plesne.

 

 

Ak si všimnete, že voda stiekla do základne listov, vysajte ju pomocou papierovej utierky. 

Toto hnojenie opakujte raz za 2 týždne spolu a vaša orchidea sa vám poďakuje.

Voda po varení vajec je cennejšia ako si myslíte

Vaječná škrupina z 90% pozostáva z uhličitanu vápenatého .

Obsahuje aj 27 ďalších prvkov, vrátane fosforu, fluóru, medi, kremíka a zinku.

 

 

Pri varení vajec je voda nasýtená iónmi vápnika a ďalšími stopovými prvkami. vaječné škrupiny

Ióny vápnika sú špecifické tým, že dokážu ľahko prenikať do a von z organickej bunky. Spúšťajú tak chemické reakcie v bunke, ktoré naštartujú syntézu živín. vajcia variť vo vode Táto vlastnosť vody po varení vajec je obzvlášť cenná pre záhradkárov.

Zistilo sa, že takáto voda zvyšuje rýchlosť rastu zelenej hmoty 10 krát.

 

 

Semienka zavlažované touto vodou sa rozvinú na silné a odolné rastliny. Sadenice sú odolnejšie voči škodcom a chorobám. vnútorné kvety

Okrem priamej stimulácie rastu rastlín pomáha voda po varení vajec udržiavať kyslosť pôdy v rozmedzí 5,5–6,5 pH .

To je dôležité, pretože neutrálne prostredie poskytuje rastlinám optimálne podmienky pre absorpciu živín.

 

 

Samozrejme, to neplatí pre rastliny so špecifickými požiadavkami na kyslosť pôdy (napríklad hortenzie).

Ako používať vodu po varení vajec

Po uvarení vajec vylejte vodu do samostatnej nádoby, nechajte vychladnúť a použite na zavlažovanie a postrek izbových rastlín počas dňa.

 

 

Rastliny s nedostatkom vápnika možno ľahko identifikovať : listy so suchými špičkami a hnedými škvrnami.

Výhonky rastú pomaly s malými listami.

Voda po varení vajec je pre najlepším liekom na všetky tieto príznaky.

Veľa šťastia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie