Recept na tenké a jemné cesto na pizzu za 15 minút: Zabudnite na donášku, pizzu ako z reštaurácie máte za minútku na stole!

2280

Chcem sa podeliť o výborný recept na cesto na pizzu, ktoré je na nerozoznanie od kysnutého cesta a pritom ho prirpavíte úplne bez čakania. Cesto totižto vôbec nepotrebuje kysnúť. Recept som vyskúšala prvýkrát len pred pár týždňami a odvety ho robím pravideľne. Vrelo odporúčam každému.

Potrebujeme:

3 hrnčeky hladkej múky

1 bal. sušeného droždia

1/2 soli

3/4 hrnčeka horúca voda

3 lyžice roztopeného masla

1/2 lyžičky cukru

Postup:

Píprava cesta je skutočne extrémne jednoduchá. Stačí, ak všetky prísady jednoducho dáte do misky.

V miske vypracujte jednotné vláčne cesto.

Cesto preložíme na dosku a cca 4-5 minút hnetieme. Ide o to, aby bolo cesto hladké.

S cestom pracujeme hneď – kdeže nekysne je dobré mať už nachystané aj ostatné prísady na pizzu – omáčku, šunku, syr, kukuricu, olivy, syr….jednoducho všetko, čo máte radi.

Cesto rozdelíme na polovicu a pridáme oblohu podľa chuti.

Pizzu pečieme v dobre vyhriatej rúre, kým okraje nie sú zlatisté. Cestu stačí asi 15 minút, niekedy stačí aj menej, všetko závisí od konkrétnej rúry.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár