plny-hrniec_transparent_negativ.png

ZABUDNUTÝ recept zo sovietskej jedálne: Bravčové pliecko na rasci podľa ČSN!

Pripravené podľa receptu v starej kuchárskej knihe (ČSN)!

Kto by nepoznal bravčové na rasci zo starých jedální a reštaurácií.

My sme tento recept vyskúšali pripraviť presne podľa receptúry starej kuchárskej knihy (Normy teplých jedál).

Jednoznačne vám ho odporúčame vyskúšať nielen kvôli nostalgickým spomienkam, ale aj vynikajúcej chuti.

Klasický recept na jemné bravčové pliecko na šťave z youtube kanála RBB Recipes.

Potrebujeme:

1 kg bravčového pliecka

120 g masti

200 g cibule

3 g rasce

30 g soli

100 g hladkej múky (odporúčame 80 g)

1,2 kg vody

Na šalát:

rajčinu

cibuľu

mleté čierne korenie

soľ

ocot

olivový olej

práškový cukor

Postup:

Ošúpeme cibuľu. Prekrojíme na polovicu a nakrájame.

Bravčové pliecko nakrájame na kocky.

V hlbokej panvici roztopíme masť.

Pridáme nakrájanú cibuľu. Potom pridáme rascu a zamiešame.

Keď je cibuľa jemne osmažená, pridáme pliecko.

Osolíme a dobre premiešame. Osmažené mäso podlejeme vriacou vodou.

 

 

Panvicu prekryjeme a mäso dusíme do mäkka.

Potom mäso vyberieme z panvice.

Do vydusenej šťavy z mäsa pridáme múku.

Miešame, kým zmes nezhustne. Nalejeme vlažnú vodu.

Metličkou dôkladne premiešame a omáčku prevaríme.

 

 

Omáčku precedíme cez sitko do hrnca s mäsom. Dobre zamiešame.

Rajčinu prekrojíme, odstránime tvrdú časť a nakrájame na kocky.

Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky. Zeleninu vložíme do hlbokej misky. Pridáme mleté čierne korenie.

 

Šalát osolíme. Nalejeme trochu octu a olivového oleja.

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes