plny-hrniec_transparent_negativ.png

Babičkin „PODUŠKOVÝ“ koláč pripravený za 15 minút: Vyskúšajte a neobanujete!

Vynikajúci domáci koláčik podľa babičkinho receptu!

Pripravte si k čaju veľmi rýchly a chutný vanilkovo-kakaový koláčik.

 

 

Tento recept si obľúbia všetci milovníci jemných dezertov.

Jednoduchý a rýchly recept na mramorový koláčik z youtube kanála Cooking with Luna.

Potrebujeme:

100 g masla

150 g kryštálového cukru

štipku soli

vanilkový extrakt

3 vajcia

190 g hladkej múky

2/3 ČL jedlej sódy

220 ml jogurtu

10 g kakaa

Postup:

Do väčšej nádoby pridáme zmäknuté maslo. Nasypeme cukor.

Mixérom vyšľaháme nadýchaný krém.

 

 

Postupne pridáme po jednom vajci a zašľaháme.

Pridáme vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor.

Špachtľou jemne vymiešame. Potom pridáme štipku soli.

V tanieri zmiešame múku so sódou bikarbónou.

Polovicu múky pridáme do vajíčkovej zmesi a premiešame.

 

 

Zmes vyšľaháme mixérom.

Pridáme teplý jogurt a prešľaháme.

Potom pridáme zvyšnú múku a vyšľaháme.

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

Do jednej časti preosejeme kakao a mixérom premiešame.

Kakaové cesto prelejeme do cukrárskeho vrecka.

 

 

Do ďalšieho vrecka prelejeme aj biele cesto.

Sklenenú zapekaciu formu vymastíme studeným maslom a posypeme múkou.

Pomocou vrecka na striedačku nanášame biele a kakaové cesto.

Špáradlom vytvoríme v ceste vzory.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 45-50 minút pri teplote 170°C.

 

 

Po upečení necháme koláč vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes