Pripravte si doma absolútny hit medzi dezertami a vaši najbližší vám za neho budú bozkávať ruky.
Jeho krása nespočíva len v jednoduchosti, ale aj v nenapodobiteľnej chuti.
Nenáročný recept na jemný krémovo-sušienkový dezert z youtube kanála Cookrate – Cakes.
Potrebujeme:
Na namáčanie sušienok:
4 g instantnej kávy
250 ml horúcej vody
Na krém:
400 g kakaových sušienok
70 g hladkej múky
70 g kukuričného škrobu
1 žĺtok
200 g kryštálového cukru
1,4 l mlieka
50 g smotanového pudingu s vanilkovou príchuťou
Na polevu:
300 ml smotany na šľahanie
200 g horkej čokolády
Na nápoj:
170 ml kávy
1 žĺtok
70 g kondenzovaného mlieka
Postup:
Do misky nasypeme kávu.
Zalejeme vriacou vodou a miešame, kým sa káva nerozpustí.
Do kávy namočíme sušienky a poukladáme ich na dno vyberateľnej formy (20 x 24 cm).
Do hrnca nasypeme múku.
Pridáme škrob. Ďalej pridáme žĺtok a cukor.
Do zmesi nalejeme mlieko a metličkou vymiešame.
Hrniec preložíme na sporák a počas varenia miešame, kým zmes nezhustne.
Krém prelejeme do samostatnej misky, prekryjeme fóliou necháme 20 minút chladiť.
Do vychladnutého krému nasypeme puding.
Mixérom vyšľaháme do hladka.
Krém nanesieme na sušienky.
Poukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.
Potrieme krémom.
Proces opakujeme, kým sa nám neminie krém a sušienky.
Nakoniec potrieme vrch dezertu krémom.
Do hrnca na sporáku nalejeme smotanu.
Počas varenia chvíľu miešame lyžicou.
Pridáme čokoládu.
Metličkou miešame, kým sa nerozpustí.
Keď poleva zhustne, odstavíme zo sporáku a necháme 20 minút vychladnúť.
Vychladnutú polevu nalejeme na vrch dezertu.
Dezert vložíme na 30 minút do chladničky.
Medzitým pripravíme nápoj.
Do pohára nalejeme kávu.
Do samostatnej misky pridáme kondenzované mlieko a žĺtok.
Mixérom vyšľaháme.
Krém pridáme do kávy a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: