Neskutočne chutné kuracie prsia s broskyňou: Recept, s ktorým toto jedlo jedlo zachutí aj najväčším odporom!

Najchrumkavejšie na panvici vyprážané kuracie mäso s broskyňami: Harmónia delikátnych chutí!

Kombinácia slaného a chrumkavého kuracieho mäsa a mäkkých sladkých broskýň vedie k úžasnému a komplexnému pokrmu v chuti aj textúre.

 

 

Ale nebojte sa, príprava tohto jedla je naozaj jednoduchá.

Nenáročný recept na šťavnaté kuracie mäso s broskyňou z portálu marieclaire.

Ak hľadáte rýchly, ale zároveň vzrušujúci recept na kuracie mäso, určite vyskúšajte tento.

Chutné, chrumkavé vyprážané kura sa skvele hodí k mäkkým, sladkým broskyniam a paradajky s cesnakom a osmaženou cibuľou skutočne dotvárajú chuť.

 

 

Ak sa takýchto kombinácii nebojíte, určite sa oplatí ponúknuť k mäsovým produktom aj sladké ovocie, ktoré veľmi dobre podčiarkne charakter kurčaťa, ktoré nám často príde, že je jednoduché a nudné.

Nehovoriac o tom, že takto získame naozaj sýty, plnohodnotný chod, ktorý nevyžaduje náročnú prípravu.

Tento pokrm môžete servírovať s pitou.

Prípadne plátkom chrumkavého kváskového chleba.

Vychutnajte si chute dokonale vyprážaného kuracieho mäsa!

 

 

Na prípravu vyprážaného kuracieho mäsa s broskyňami potrebujeme:

1 PL olivového oleja

1 PL masla

8 kusov kuracieho mäsa (stehná a krídla)

soľ

mleté čierne korenie

1/2 šálky viacúčelovej múky

4 broskyne

3 paradajky

2 červené cibule

2 strúčiky cesnaku

1/4 šálky bieleho vína

1/4 šálky nahrubo nasekanej bazalky

Postup:

Rúru predhrejeme na 200°C.

V liatinovej panvici s vysokými okrajmi na strednom ohni zohrejeme olej a maslo.

Kuracie časti dochutíme soľou a čiernym korením.

 

 

Potom mäso jedno po druhom obalíme v múke.

Kuracie mäso vložíme do panvice.

Pečieme do zlatista zo všetkých strán 6-8 minút a potom mäso vyberieme.

Do prázdnej panvice vložíme na hrubé plátky nakrájanú broskyňu.

Smažíme z oboch strán asi 2-3 minúty.

Potom plátky vyberieme.

 

 

Rovnako osmažíme aj paradajku nakrájanú na hrubé plátky a vyberieme z panvice.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Osmažíme ju a keď začne rozvoniavať, prihodíme na drobno nakrájaný cesnak.

Do panvice nalejeme víno.

Kurča vložíme späť do panvice.

Potom panvicu vložíme do rúry a pečieme asi 12 minút.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme panvicu a vložíme paradajky a broskyne.

Panvicu vložíme naspäť do rúry a pečieme ďalších 3-5 minút.

Po upečení ozdobíme nahrubo nasekanou bazalkou a hneď teplé servírujeme.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Dnes najobľúbenejšie