Prajem si, aby ho poznali VŠETCI: Toto je môj obľúbený kuchynský TRIK, ktorý skutočne šetrí čas a peniaze!

Energie sú stále drahšie a ak existuje komodita, ktorá sa nedá vyčísliť, potom je to čas.

 

 

Dnešné kuchynské triky sú geniálne v tom, že šetria peniaze a aj čas.

Navyše, sú veľmi šikovné a budú sa hodiť každému, kto potrebuje navariť rýchlo a ekonomicky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Našli sme ich na stránke napadovy.blog.

 

 

Dnes máme užitočné tipy pre gazdinky, ktoré ušetria čas aj peniaze .

Všetky rady budú súvisieť s používaním plynového sporáka.

 

 

Prvý trik – vajcia

Prvý tip ušetrí energiu a čas na varenie vajec.

Postupujem takto:

Vezmite hrniec, nalejte horúcu vodu z vodovodu.

Vložím čisté vajcia a zapneme sporák.

 

 

Nesolíme, lebo vajíčka určite nepopraskajú.

Vajíčka prikryjem pokrievkou a privediem vodu do varu.

Akonáhle voda zovrie, okamžite vypnem plyn, nechám vajcia pod pokrievkou, kým úplne nevychladnú.

Sú dokonale uvarené, vo vnútri hustý a svetlý žĺtok.

Veľmi sa mi páči tento spôsob, vyskúšajte.

Druhý trik – cvikla do šalátu uvarená za 5 minút

 

 

Vezmite panvicu.

Nalejte do nej 1 cm vody.

Privedeďte vodu do varu.

Ihneď pridajte repu nakrájanú na malé kocky (nesolíme, nepridávame olej).

 

 

Zatvorím pokrievku a akonáhle voda vo vnútri panvice zovrie, znížim plyn a pod zatvorenou pokrievkou varím presne 5 minút.

Potom vypnem plyn, neotváram pokrievku, nechám cviklu vychladnúť na izbovú teplotu. Takto ľahko sa varí červená repa, vyskúšajte.

Tretí tip – aby sa knedle pri varení neroztrhli, nerozpadli a nezlepili

 

 

Tajomstvo je v tom, že by sa knedle nemali hádzať do vriacej vody, ale vody s teplotou okolo 50 stupňov.

Robím to takto: do vody pridám trochu oleja a soli,

Do vody s teplotou 50 stupňov dáme knedle.

Hneď ako voda zovrie, varíme presne 5 minút.

Knedle sú vždy hladké s lahodnou náplňou vo vnútri.

Štvrtý tip je užitočný, ak potrebujete uvariť večeru veľmi rýchlo

 

 

V takýchto prípadoch robím stehná s prílohou.

Kuracie stehná však nepečiem v rúre – to všetko trvá dlho, varím ich priamo na panvici, ani ich nemarinujem.

Panvicu dáme na plyn, zmiešame maslo a slnečnicový olej (takže kuracie stehná budú veľmi voňavé, s krásnou zlatistou kôrkou).

Potom na panvicu vložím kuracie kúsky, bohato osolím a posypeme koreninami podľa chuti.

Kuracie stehná prikryte pokrievkou a smažte 7 minút na jednej strane.

Potom otočte a smažte ďalších 7 minút na druhej strane.

Všetko je upečené, stehienka zlatisté a veľmi chutné.

A hlavne je to všetko rýchle.

Skúste to.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay