Na obed robím pečené fašírky v omáčke: Nič lepšie z mletého mäsa ani neexistuje!

Výnimočný recept na veľkú pochúťku.

Pripravte si doma neskutočne chutné bosniacke karbonátky s lahodnou bešamelovou omáčkou.

Recept mi poradil sused a odkedy som ho vyskúšal prvýkrát, tak ho pripravujem pravidelne.

 

 

Výnimočný recept na chutné karbonátky s lahodnou omáčkou z youtube kanála Slano i Slatko.

Potrebujeme:

400-500 g mletého mäsa

1 červenú cibuľu

3 strúčiky cesnaku

3 stredne veľké zemiaky (cca 200 g)

goudu a mozzarellu

1 vajce

3 PL hladkej múky

kurkumu

soľ

mleté čierne korenie

sušený cesnak

Na omáčku:

50 g masla

2 PL hladkej múky

600 ml mlieka

soľ

100 ml smotany na varenie

rozmarín

bazalku

Postup:

Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Pridáme do misky s mletým mäsom.

Potom pridáme na drobno nakrájaný cesnak.

Zemiaky nastrúhame a vložíme do misky. Do mäsovej zmesi pridáme vajce.

Ďalej pridáme múku a lyžicou premiešame.

 

 

Potom zmes dôkladne premiešame rukami.

Pridáme kurkumu, soľ, čierne korenie, cesnak a opäť ručne zamiešame.

Potom vytvarujeme karbonátky a obalíme ich v múke.

Na panvici rozohrejeme olej.

Vložíme karbonátky.

Z oboch strán ich opečieme veľmi krátko, len kým nezískajú hnedo zlatú farbu.

 

 

Potom karbonátky poukladáme na plech na pečenie.

Do panvice so zvyšným olejom z vysmážania pridáme maslo.

Keď sa maslo rozpustí, pridáme múku.

Miešame tak, aby sa nevytvorili hrudky.

Počas miešania postupne pridávame trochu mlieka.

Krátko povaríme a mierne osolíme.

 

 

Pridáme smotanu, rozmarín, bazalku a premiešame.

Karbonátky zalejeme omáčkou.

Na vrch naukladáme plátky goudy a mozzarelly.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 200°C.

Môžeme servírovať s prílohou podľa vlastnej chuti.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie