Cukrársky poklad zvaný Esterházy rezy: Na Veľkú noc nesmú chýbať!!

Pripravte si doma okúzľujúce rezy z krehkého orechového cesta a lahodného maslového krému.

 

 

Dokonalý dezert ku káve alebo k poobednému čaju, prípadne ako sviatočné pohostenie.

Nenáročný recept na lahodný orechový dezert z youtube kanála Český rozhlas.

Potrebujeme:

400 g bielkov (asi 10 vajec)

citrónovú šťavu

štipku soli

400 g kryštálového cukru

400 g vlašských orechov

štipku mletého klinčeka

štipku mletej škorice

100 ml mlieka

30 g kukuričného škrobu

400 ml vriaceho mlieka

380 g masla

120 g práškového cukru

Na polevu:

350 g práškového cukru

1/2 dcl rumu

2 PL mlieka

čokoládu na ozdobenie

3 PL marhuľového džemu

Postup:

Misu z kuchynského robota vystriekame citrónovou šťavou. Potom do misy nalejeme bielky.

Pridáme soľ a vyšľaháme.

 

 

Počas šľahania postupne pridáme cukor. Vyšľaháme tuhý sneh.

V mlynčeku namelieme vlašské orechy, pridáme do nich klinček a škoricu.

Orechovú zmes zľahka vmiešame do snehu z bielkov.

Cesto rozdelíme na 4 rovnaké plechy vystlané papierom na pečenie a zarovnáme.

 

 

Cesto vložíme do rúry predhriatej na 190°C.

Pečieme asi 10 minút, kým cesto nezružovie. Po upečení preložíme cesto na vlhkú utierku.

Po štyroch minútach prevrátime a odstránime papier na pečenie.

Na krém zmiešame mlieko so škrobom. Zmes prilejeme do variaceho sa mlieka a miešame, kým nezhustne.

 

 

Do nádoby vložíme zmäknuté maslo. Nasypeme cukor a vyšľaháme.

Postupne pridávame vychladnutú zmes so škrobom (nemusí byť všetka).

Postupne vrstvíme krém a cesto na seba, všetko zakončíme plátom cesta.

Na cukrovú polevu spolu zmiešame cukor, rum a mlieko.

Vrchný plát cesta potrieme marhuľovým džemom.

 

 

Potom rozotrieme vrstvu cukrovej polevy.

Nakoniec ozdobíme zohriatou čokoládou pomocou cukrárskeho vrecka.

Vytvoríme vzory a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Dnes najobľúbenejšie