Pri kúpe vína platí, že pokiaľ nemáme skutočne overenú značku, do poslednej chvíle nevieme, čo sa ukrýva za skleneným obalom. Zvlášť, pokiaľ ide o červené víno, laik môže mať problém rozlíšiť, ktoré víno je kvalitné a ktoré má naopak len pekný obal. Vedeli ste, že existuje jednoduchý, no veľmi málo známy trik someliérov, ako docieliť, aby víno chutilo omnoho lepšie. Napríklad, ak ste kúpili lacné víno a už na prvé ochutnanie sa vám zdá jeho chuť nepríjemná či príkra, vďaka jednoduchému triku zlepšíte jeho chuť o niekoľko kategórii. V skutočnosti si hostia budú myslieť, že pijú drahé víno.
Trik, ako zlepšiť kvalitu červeného vína o niekoľko cenových kategórii!
Všetko, čo potrebujete je obyčajný mixér, ktorý sa dnes už nájde hádam v každej domácnosti. Víno jednoducho nalejte do nádoby a nechajte mixovať 1 a pol minúty. Nechajte usadiť a keď spadne pena ochutnajte. ROzdieľ by ste mali cítiť hneď. Ak sa vám zdá, že víno ešte potrebuje pridať na chuti, ešte chvíľu nechajte mixovať.
V čom spočíva trik?
Odborníci vedia, že keď víno oxiduje, zreje. Aj preto je prevzdušňovanie vína jedným zo spôsobov, ako zlepšiť jeho chuť. Mixér tento proces mnohonásobne urýchli a jeho výsledkom je, že víno bude chutiť omnoho lepšie. Rovnakým spôsobom oživíte aj víno, ktoré vám napríklad zvýšilo zo včerajšieho dňa!