Fantastické nápady na domáce nátierky, ktoré sú výborné na studené misy a obložené chlebíčky, ktoré ma tieto sviatky určite oceníte.
Výborné a hlavne pripravené rýchlo!
Fantastická vajíčková nátierka
Potrebujeme:
8 vajec uvarených natvrdo
3 lyžíc kyslej smotany
3 lyžice majonézy (ideálne domácej)
1 lyžicu horčice
1 lyžicu masla
1 ks červenej cibule
1 – 2 lyžice pažítkynakrájanej nadrobno
Soľ a čierne mleté korenie
Postup:
Vajíčka olúpeme a nastrúhame nadrobno, prípadne popučíme vidličkou.
Cibuľu nakrájame nadrobno a zmiešame s vajíčkami.
Pridáme majonézu, smotanu, horčicu, maslo a dochutíme soľou a korením.
Dôkladne premiešame a vložíme stuhnúť do chladničky (aby sa prepojili chute jednotlivých prísad).
Nakoniec posypeme pažítkou a podávame s čerstvým pečivom.
Výborná cesnaková nátierka
Potrebujeme:
1 nátierkové maslo bez príchute
1 tatarka (100ml)
1-2 strúčiky cesnaku
100 g šunkovej salámy
100 tvrdého syra
3 uvarené vajcia
1 väčšiu zelenú paprika
2 stredne veľké paradajky
Mletá nepálivá paprika
Zelená paprika na plneniue
Postup:
Zmiešame tatársku omáčku s nátierkovým maslom, prelisovaným cesnakom a mletou paprikou.
Pridáme na kocky nakrájaný šunkovú salámu, jemne nastrúhaný syr a nakrájané vajcia – zamiešame a na záver primiešame nakrájanú papriku a paradajky.
Môžeme podávať ako klasickú nátierku, alebo naplniť do vydlabanej papriky, nechať stuhnúť a potom podávať nakrájané na kolieska.
Dobrá nátierka
Potrebujeme:
3 vajcia uvarené natvrdo
150 g šunky nakrájanej na kocky alebo slížiky
5 trojuholníčkov taveného syra (môžeme použiť smotanový syr alebo tvaroh)
50 g strúhaného syra
2 lyžice majonézy
1 cibuľku nakrájanú nadrobno (môže byť aj šalotka)
1-2 lyžice horčice
Nadrobno nakrájaná vňať
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Všetko zmiešame v miske a môžeme podávať. Je to jednoduché, rýchle a veľmi chutné!
Zemiaková nátierka na chlebíky
Potrebujeme:
3 väčšie zemiaky uvarené
1 lyžicu majonézy
1 lyžicu tatarskej omáčky
1 lyžicu plnotučnej hořčice
2 kyslé uhorky
3 vajcia uvarené natvrdo
Soľ, čierne mleté korenie
Voliteľné: jarná cibuľka
Postup:
Zemiaky, vajcia aj uhorky nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme ostatné suroviny, dochutíme soľou a koreninami, premiešame a natierame na veku alebo chlebík.
Chlebíky môžeme podávať so šunkou, syrom, vajíčkom a zeleninou. Ako vám chutí.
Falošný tatarák – perfektná nátierka na chlebíky a na hrianky
Potrebujeme:
250 g najemno strúhaného syra
1 cibuľu nasekanej najemno
1-2 lyžice horčice
1-2 lyžice kečupu (ja používam sladký, ale môžete zvoliť aj ostrý)
2 lyžice majonézy
Worchesterskú omáčku
Sladkú papriku
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Všetky prísady zmiešame v miske.
Podľa chuti môžete pridať viac alebo menej kečupu a horčice, najlepšie je priebežne ochutnávať.
Pomazánku podávame s cesnakovou hriankou alebo čerstvým pečivom.
Vynikajúca je aj ako dip k domácim krekrom.
5-minútová šunková nátierka
Prekvapila vás nečakaná návšteva, alebo máte jednoducho chuť na rýchlu a skvelú večeru? Vyskúšajte recept na bleskovú šunkovú pomazánku, na ktorej si môžete pochutnávať už o 5 minút.
Potrebujeme:
270 g šunky
15 g jarnej cibuľky – zelenú časť
15 g zeleru
35 g nakladaných uhoriek
50 ml nálevu z nakladaných uhoriek
95 g majonézy
2 lyžičky horčice
Postup:
Uhorky, cibuľku aj zeler nakrájame. Rovnako nakrájame aj šunku a všetky prísady vložíme do kuchynského robota.
Rozmixujeme najemo (alebo na konzistenciu, ktorá nám vyhovuje).
Podávame s pečivom alebo s rýchlymi slanými koláčikmi z lístkového cesta.
Najlepšia vajíčková nátierka
Článok pokračuje na druhej strane