Môj otec robí na Veľkú noc toto bravčové karé: Varenie trvá len 10 minút a lepšie mäsko sme ešte nejedli!

Fantastický recept na veľkonočný stôl!

Hľadáte nápad na chutné a ľahko pripraviteľné veľkonočné jedlo?

 

 

Toto varené bravčové karé je skutočnou delikatesou, ktorá poteší vašu rodinu jemnou chuťou a vôňou.

Dôležité je, že jeho príprava trvá len 10 minút.

Fantastický recept na varené bravčové karé z portálu pysznosci.

Snívate o jednoduchom pokrme na veľkonočný stôl, ktorý poteší všetkých vašich hostí?

Určite vyskúšajte tento rýchly recept na varené bravčové karé, ktoré sa už za 10 minút zmení na skutočnú hostinu pre maškrtné jazýčky.

 

 

Príprava mäsa nemusí byť časovo náročná.

Veľkonočný hit: Rýchle bravčové karé uvarené za 10 minút

Tento recept je ako stvorený pre zaneprázdnených ľudí, ktorí nemajú čas tráviť dlhé hodiny v kuchyni.

Stačí hodiť všetky ingrediencie do hrnca a 5 minút variť.

Potom mäso odstavte, aby vychladlo, priveďte ho späť do varu a varte ďalších 5 minút.

To je všetko!

 

 

O tento recept sa so mnou podelil môj otec.

Recept na chutné varené bravčové karé

Nižšie v článku nájdete potrebné ingrediencie a recept na prípravu vareného bravčového karé, ktoré sa určite stane hitom vášho veľkonočného stola.

Na varené bravčové karé potrebujeme:

1 kg bravčového karé

2,5 l vody

80 g soli

10 zrniek čierneho korenia

5  strúčikov cesnaku

1 PL majoránky

2 PL oregana

2 PL tymianu

1/2 ČL koriandra

5 zrniek nového korenia

5 bobkových listov

3 PL majonézy

3 PL horčice

2 ČL kryštálového cukru

Postup:

Do veľkého hrnca nalejeme studenú vodu.

Pridáme soľ, čierne korenie, cukor, prelisovaný cesnak, koriander, majorán, oregano, tymian, bobkové listy a nové korenie a zamiešame.

V miske zmiešame horčicu a majonézu.

Pridáme do hrnca.

Zmes privedieme do varu.

 

 

Bravčové karé vložíme do hrnca.

Prikryté varíme 5 minút.

Vypneme ohrev a mäso necháme niekoľko hodín vychladnúť.

Vodu znovu zohrejeme a bravčové karé varíme ďalších 5 minút.

Mäso odstavíme na niekoľko hodín.

Potom karé vyberieme z vody, nakrájame na plátky a môžeme servírovať.

 

 

Rýchlo uvarené bravčové karé je ideálnou ponukou na veľkonočný stôl pre všetkých, ktorí oceňujú chutné a rýchle jedlá.

Vďaka tomuto jednoduchému receptu si rýchlo pripravíte mäso, ktoré svojou vôňou a jemnosťou poteší všetkých vašich hostí.

Príprava pokrmu na veľkonočný stôl nebola nikdy taká jednoduchá a rýchla!

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Dnes najobľúbenejšie