Túto roládu budem podávať tento rok na Veľkú noc: Nikto neuhádne, do čoho balím plnku!

Milujem chutné a pôsobivé jedlá.

 

 

Toto je slaná roláda, ktorú som nedávno objavil.

Aromatická plnka je obalená v prekvapivej ingrediencii – nižšie v článku vám prezradíme detaily.

Ako uvádza portál smakosze, roláda je nielen veľmi pôsobivá už na prvý pohľad, ale rozhodujúca je jej delikátna chuť.

Mäsová plnka bola vynikajúca, no ešte viac ma prekvapilo, v čom bola zabalená.

 

 

Táto prísada je lacná a používa sa takmer pri každej večeri.

Vy aj vaša rodina budete z tohto receptu nadšení.

Nezabudnite pozorne dodržať recept uvedený nižšie a môžete si byť istí, že s touto slávnostou roládou bude určite žať úspech.

Všetky ingrediencie máte v chladničke:

Okrem toho, že je táto roláda pripravená veľmi rýchlo, všetky potrebné suroviny by ste mali mať doma v chladničke.

Uistite sa, že máte všetky potrebné ingrediencie uvedené nižšie a môžeme začať.

Na prípravu plnenej rolády potrebujeme:

4 zemiaky

200 g syra

500 g mletého bravčového mäsa

1 cibuľu

 

 

2 červené papriky

4 strúčiky cesnaku

40 g paradajkovej omáčky

150 ml paradajkovej passaty (pretlaku)

olivový olej

rascu

tymian

mleté čierne korenie

soľ

pažítku

Postup:

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Syr nastrúhame na veľkých otvoroch strúhadla.

Posypeme ním papier na pečenie.

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky.

Naukladáme ich cez seba na syr nasypaný na plechu (viď obrázok v pôvodnom texte).

Pokvapkáme olejom, dochutíme čiernym korením a soľou.

 

 

Na panvici rozohrejeme trochu oleja a opečieme mäso.

Cibuľu, papriku a cesnak nakrájame na malé kocky a pridáme na panvicu.

Keď zelenina zmäkne, pridáme paradajkový pretlak a omáčku.

Dochutíme rascou, tymianom, čiernym korením a soľou.

Všetko dôkladne premiešame.

Naaranžované zemiaky posypeme syrom a potom naň naukladáme mäsovú zmes.

 

 

Roládu začneme rolovať z kratšej strany.

Vrch rolády posypeme syrom a nasekanou pažítkou.

Pečieme asi 25 minút v rúre predhriatej na 180°C.

Hotovú roládu nakrájame a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn

Dnes najobľúbenejšie