Nezameniteľný dezert z nášho detstva: Najjemnejšie DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY – mám rozprávkovo jednoduchý recept!

Super jemné dukátové buchtičky s vanilkovým krémom. Obľúbená pochúťka nášho detstva!

Osobne nepoznám nikoho kto by neochutnal a nepoznal túto obľúbenú klasiku nášho detstva.

 

 

U nás doma sa buchtičky s vanilkovým krémom konzumovali na kilá.

Legendárny recept na obľúbené dukátové buchtičky s vanilkovým krémom z youtube kanála Vařečka.

Potrebujeme:

Na cesto:

500 g hladkej múky

1 vajce

20 g čerstvého droždia

8 g soli

70 g kryštálového cukru

1 ČL citrónovej kôry

20 g masla

300 ml mlieka

Na vanilkový krém:

2 balenia vanilkového pudingu

7 PL krupicového cukru

1 balenie vanilkového cukru

1,5 l  mlieka

vanilkovú esenciu

Postup:

Do misky nasypeme múku. Nadrobíme droždie a pridáme trochu cukru.

Nalejeme vlažné mlieko, prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť.

 

 

Po nakysnutí zmes osolíme. Pridáme vajce, nastrúhanú citrónovú kôru a zvyšok cukru.

Nalejeme rozpustené maslo, mlieko a vareškou vypracujeme cesto.

Vypracované cesto prekryjeme a necháme nakysnúť do dvojnásobku objemu.

Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

Cesto rozdelíme na 16 rovnakých častí a na tenko rozvaľkáme na dĺžku plechu.

 

 

Rozvaľkané časti cesta poukladáme vedľa seba na vymastený plech.

Zvrchu potrieme rozpusteným maslom.

Cesto nakrájame tak, aby nám vznikli buchtičky.

Buchtičky prikryjeme fóliou a utierkou a necháme ešte chvíľu kysnúť.

Do hrnca na sporáku nalejeme mlieko.

Pridáme cukor, vanilkový cukor a puding.

 

 

Metličkou dôkladne premiešame.

Pridáme trochu vanilkového extraktu a zamiešame.

Počas varenia miešame, kým krém nezhustne.

Buchtičky vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 15-20 minút pri teplote 170°C.

Po upečení ich potrieme roztopeným maslom.

 

 

Hotové buchtičky servírujeme s vanilkovým krémom.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn

Dnes najobľúbenejšie