Doprajte si počas horúcich dní túto domácu krémovú zmrzlinu.
Príprava je veľmi jednoduchá a je to vynikajúca maškrta, ktorá osvieži.
Rodina bude nadšená.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Culinária com Gilberto.
Domáca krémová zmrzlina s kúskami čokolády
Potrebujeme:
400 g smotany
400 ml šľahačkovej smotany
395 g kondenzovaného mlieka
50 g čokoládových kúskov
šumienka (napríklad Tang) s príchuťou marakuje alebo inou príchuťou
Postup:
Obe smotany musia byť dôkladne vychladnuté.
Všetku smotanu nalejeme do mixéra a pridáme kondenzované mlieko.
Šľaháme 3 minúty, kým nie je konzistencia krásne nadýchaná.
Pridáme šumienku a nasypeme tiež čokoládové kúsky.
Teraz už stačí všetko premiešať len špachtľou.
Krém, ktorý nám vznikol, preložíme do misky.
Odložíme do mrazničky aspoň na 3 hodiny.
Po uplynutí tejto doby môžete zmrzlinu vybrať a servírovať.
Domáca banánová zmrzlina
Potrebujeme:
4 banány
30 g masla
1-2 PL práškového cukru
200 g kondenzovaného mlieka sladené
500 ml smotany na šľahanie
60 g čokolády
Postup:
Banány ošúpeme.
Nakrájame na plátky.
Banánové plátky vložíme do hrnca.
Pridáme maslo.
Nasypeme cukor.
Dôkladne premiešame.
Hrniec preložíme na sporák.
Varíme za stáleho miešania na strednom ohni do mäkka.
Banány rozšľaháme tyčovým mixérom do hladka.
Do banánového pyré pridáme kondenzované mlieko.
Dobre premiešame.
Do hlbokej misky nalejeme smotanu.
Mixérom vyšľaháme krém.
Do krému po častiach jemne zašľaháme banánové pyré.
Na tvrdej podložke nožom nasekáme čokoládu.
Nasekanú čokoládu nasypeme do krému.
Špachtľou dôkladne premiešame.
Krémovú zmes preložíme do formy.
Formu vložíme do chladničky minimálne na 4-6 hodín.
Po vybratí z mrazničky môžeme servírovať.
Dobrú chuť!