Minútkové špízy pečené na zemiakoch a slaninke: Toto je najlepšia večera, akú si viete predstaviť!

Výborná večera alebo obed pre celú rodinu. Je to jednoduché, rýchle a veľmi lahodné. Ak používate kuracie mäso, netreba ho nechávať v marináde dlhé hodiny, môžete používať hneď. Ak nechcete napichovať na špízy, stačí len poukladať na plech a dať piecť.

Potrebujeme:

Ingrediencie používam od oka – môžete použiť aj salámu prípadne údeniny, ktoré potrebujete minúť)

Kuracie mäsko

klobásu

cibuľu

papriku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

anglickú slaninu plátky aj väčšie kúsky na špíz

grilovacie korenie rozmiešané v oleji

zemiaky

špajle

Postup:

Mäsko je dobré najskôr si naložiť do marinády, ale je to len voliteľné. Na 1/2 kg mäsa – 2 celé vajcia, 2 lyžičky horčice, 2 lyžice zemiakového škrobu, 1 lyžička soli, 1 lyžička korenia, 1 lyžička worcesterskej omáčky, 1 lyžička magi polievkového korenia, 2 strúčiky cesnaku ….. a naložiť na min. 24 hodín (ale ak nakladáte kuracie, tak môžete pripravovať hneď).

Ošúpané zemiaky na kocky dáme do vymasteného plechu (lepšia je keramická miska, zemiaky sa lepšie otáčajú) osolíme, uložíme plátky anglickej slaniny a potom poukladáme špízy, ktoré sme pripravili z mäsa, papriky, slaniny (cesnakového boku), cibule a klobásy. Potrieme grilovacím korením, prikryjeme alobalom a dáme zapekať. V polovici pečenia obrátime zemiaky aj špízy (špízy preložíme na alobal, obrátime zemiaky a potom obrátime špízy – aby ste si nezamazali žiadne riady). Opäť potrieme grilovacím korením a dopečieme už bez alobalu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Celý recept si môžete pozrieť TU.