plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchší recept na sušienky: Hotové sú za 10 minút a chutia STOKRÁT lepšie ako kupované v obchode!

Vynikajúci recept na sušienky, ktoré pripravíte "vidličkovou" metódou. Sú naozaj neskutočne dobré!

Bleskové sušienky, ktorých prípravu hravo zvládne každý, sa vynikajúco hodia k poobednému čaju alebo káve.

 

 

Neodolateľná pochúťka, ktorú si obľúbia malí aj veľkí.

Jednoduchý recept na jemné domáce sušienky z youtube kanála Готовим с Татьяной.

My ich doma voláme „vidličkové sušienky“, pretože vzor na ich povrchu vytvoríte pomocou vidličky.

Potrebujeme:

320 g + 1 PL hladkej múky

100 g práškového cukru

80 ml rastlinného oleja

120 g masla

1 vajce

štipku vanilkového cukru

štipku soli

1 ČL prášku do pečiva

1 PL kakaa

čokoládovú pastu na náplň (prípadne podľa chuti)

Postup:

Do misky pridáme zmäknuté maslo.

Nalejeme olej. Pridáme cukor a vanilkový cukor.

 

 

Pridáme štipku soli a metličkou vymiešame.

Potom pridáme vajce a premiešame.

Nasypeme prášok do pečiva, postupne na 2-3 krát pridáme múku a zamiešame.

Vypracujeme mäkké cesto. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

Do jednej časti cesta pridáme kakao.

 

 

Rukou vymiesime cesto.

Do bieleho cesta pridáme lyžicu múky a vymiesime.

Cesto preložíme na pomúčenú podložku a prekryjeme papierom na pečenie.

Vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Vidličkou vytvoríme vzor.

Pomocou zúbkovanej vykrajovačky vykrojíme štvorce.

 

 

Sušienky opatrne poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rovnaký postup zopakujeme aj s kakaovým cestom.

Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 10 minút pri teplote 180°C.

Po upečení vyberieme sušienky z rúry a necháme vychladnúť.

Ako plnku môžeme použiť čokoládový krém alebo obľúbený džem.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes