plny-hrniec_transparent_negativ.png

NEDEĽNÉ bravčové karé pečené v rúre spolu so zemiakmi: Na slávnostnom stole to u nás nesmie chýbať!

Jemná a šťavnatá dobrota!

Lahodné bravčové plátky zapečené so zemiakmi ako výborný tip na obed alebo večeru.

 

 

Príprava je mimoriadne jednoduchá – všetky potrebné ingrediencie pridáte do jedného pekáča.

Jednoduchý recept na šťavnaté bravčové karé so zemiakmi z youtube kanála Vaříme s Mozkem.

Potrebujeme:

rastlinný olej

500 g bravčového karé

2 PL horčice

5 zrniek borievky

soľ

mleté čierne korenie

3 strúčiky cesnaku

2 cibule

sladkú mletú papriku

5 veľkých zemiakov

rascu

Postup:

Spodnú plochu zapekacej formy vymastíme olejom.

Bravčové karé nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Poukladáme na dno formy.

 

 

Mäso potrieme horčicou. Naukladáme zrnká borievky.

Posolíme a posypeme čiernym korením.

Cesnak nakrájame na tenké plátky. Naukladáme na plátky mäsa.

Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.

 

 

Nakrájanú cibuľu pridáme do pekáča. Mäso zalejeme vodou. Posypeme sladkou paprikou.

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na štvrtiny.

Poukladáme ich na bravčové plátky.

Zemiaky osolíme a jemne pokvapkáme olejom. Nakoniec posypeme rascou.

Zapekaciu formu vložíme do rúry predhriatej na 220°C. Pečieme asi 70 minút.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes