Toto prírodné hnojivo milujú všetky izbové rastliny: Lopatkovec bude po ňom doslova výstavný!

Ak vám lopatkovec dlho nekvitol, je čas dopriať mu túto skvelú prírodnú výživu. 

Funguje aj na ostatné izbové rastliny, je to lacné a efektívne riešenie. 

Vyskúšajte ho a budete mať výstavné rastliny.

 

 

Stačí, ak budete postupovať podľa tohto jednoduchého návodu z youtube kanála Cantinho de casa.

Lopatkovec po tomto hnojive veľmi rýchlo rozkvitne, takže efekt je takmer okamžitý.

Navyše, bude mať krásne zelené listy, ktoré nezožltnú. 

 

 

Ide o lacné a nesmierne účinné hnojivo a stimulant pre všetko, čo vám doma kvitne.

Zvlášť vynikajúci je aj pre orchideu, fialky, vianočný kaktus, ale aj iné rastliny.

Izbovky sa potešia prílevu živín a najmä sacharidov, ktoré pôsobia ako životabudič.

 

 

Sušené zemiakové šupky

Potrebujeme:

2 stredne veľké zemiaky

0,5 l vody

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, šupky rozložíme na plech.

Ak je slnečné počasie, necháme na vzduchu usušiť na slnečnom mieste. 

 

 

Teraz v zime môžete šupky sušiť aj v rúre alebo dokonca v mikrovlnnej rúre. 

Usušené šupky vložíme do mixéra a rozmixujeme. 

Prášok si presypeme do vhodnej nádoby a zmiešame s pol litrom vody. 

 

 

Toto hnojivo je bohaté na draslík, dusík, bór, horčík a aj na ďalšie živiny.

Keď hnojivo dobre rozmiešate, môžete ho aplikovať ku koreňu rastlín. 

Vďaka tomuto organickému hnojivu môžete dosiahnuť, aby váš lopatkovec (aj iné kvitnúce rastliny) kvitol prakticky po celý rok. 

 

 

Nezabudnite však, že lopatkovec je rastlina, ktorá má rada vlhkosť.

Preto ho pokojne aj 2-krát denne roste rozprašovačom. 

Viac informácií sa dozviete v priloženom videu.

Varené hnojivo

 

 

Potrebujeme:

Vodu

Zemiakové šupky

Postup:

Budeme potrebovať šupky približne z 3-6 zemiakov na 1 liter vody.

 

 

Voda, ktorú takto vytvoríte je totižto plná minerálov a živín v ľahko vstrebateľnej forme.

Tie dodajú vašim rastlinám okamžitý impulz pre rast a kvitnutie.

Zemiaky ošúpeme.

Teraz si šupky nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Preložíme na plameň.

Privedieme do varu a necháme prevariť.

Potom necháme vychladnúť prikryté.

 

 

Následne scedíme. 

Vodu používame na zalievanie vždy raz za 15 dní.

Stačí naozaj trocha elixíru do každého črepníka.

 

 

Tekutinu môžete uchovávať v chladničke 15-20 dní.

Veľa šťastia!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie