Lepkavé a mastné usadeniny miznú pred očami: Jednoduchý trik, vďaka ktorému sa bude všetko lesknúť čistotou a krásne voňať!

Pri upratovaní kuchyne sa musíme popasovať s lepkavými usadeninami na horných skrinkách.

Je veľmi ťažké odstrániť tento plak.

V obchodoch na to neexistujú žiadne špeciálne prostriedky, ale to vôbec nevadí.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vďaka tomuto domácemu čistiacemu prostriedku podľa návodu z portálu vstolovke si s mastnými usadeninami na kuchynskej linke hravo poradíte!

Tento skvelý recept vám umožní zbaviť sa lepkavého povlaku a zároveň nepoškodí povrch.

V tomto recepte môžete použiť akýkoľvek alkohol.

Hlavná vec je, aby mal aspoň 40%.

 

 

Potrebujeme:

2 PL alkoholu

1 PL vody

1 ČL akéhokoľvek umývacieho prostriedku (tekuté mydlo, saponát a pod.)

Postup:

Do misky si nalejte alkohol, pridajte vodu a následne ešte aj umývací prostriedok. 

 

 

Môžete použiť tekuté mydlo, saponát ale aj nastrúhané tuhé mydlo, ktoré rozpustíte v troche vody.

Dobre premiešajte.

 

 

Ak použijete čistý lieh, rieďte ho vodou.

V prípade 40% alkoholu ho nemusíte riediť vodou.

 

 

Môžete použiť fľašu s rozprašovačom alebo naniesť produkt bežnou špongiou.

Práca s týmto domácim čistiacim prostriedkom je veľmi jednoduchá.

Nanesieme na povrch, počkáme 5 minút a odstránime handričkou.

 

 

Samozrejme, pravidelne budete musieť handričku opláchnuť v miske s vodou.

A vaše skrinky budú absolútne čisté.

Trik od vás

Máme pre vás vynikajúcu radu od pani Valiky z Trnavy, ktorá kuchynskú linku čistí len pomocou tohto domáceho prípravku.

Ak sa tuk usadí na okolitých povrchoch, neodstránite ho hneď a pokryje ho aj vrstva prachu, zmení sa na nepríjemnú lepkavú vrstvu.

Najčastejšie sa drží napríklad na digestore, madlách zásuviek, na spodnej strane skriniek kuchynskej linky, priestoroch medzi skrinkami pri sporáku alebo na dvierkach či zadnej stene rúry.

 

 

Ak použijete namočenú hubku, zbelie, začne sa ťahať a povrch sa stane ešte lepivejším.

Vyskúšajte preto namiesto škodlivej chémie radšej túto ekologickú zmes.

Pripravte si všetky ingrediencie a môžete sa pustiť do toho.

 

 

Potrebujeme:

Jedlú sódu (200 – 300 g)

3 lyžice saponátu na riad alebo tekutého mydla

2 lyžice oleja

60 ml octu

2 vytlačené citróny

 

 

Postup:

Všetko zmiešame a výsledkom by mala byť tekutá zmes.

Zmes nanesieme na zamastený povrch kuchynskej linky a necháme 5 minút pôsobiť.

Potom pomocou hubky vyčistíme.

 

 

Teraz stačí už len zotrieť mäkkou vlhkou handričkou.

Prípadne preleštiť, ale nie je to nutné.

 

 

Rozdiel si hneď všimnete a linka žiari čistotou.

S mastnotou v rohoch si poradíte pomocou špáradla, na ťažko dostupné miesta môžete použiť aj vatovú tyčinku na čistenie uší.

 

 

To je všetko.

Linka je teraz krásne čistá, bez mastnoty a usadených nečistôt.

 

 

Veľa šťastia!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels