3 zemiaky len nakrájať a uložiť do misy s fašírkami a syrom: Je z toho úžasný obed z jednej misy – šťastná je celá rodina!

Výborný tip z mletého mäsa – francúzska misa so zemiakmi, syrom a bešamelom. Je to výborné!

Potrebujeme:

3 zemiaky, uvarené, ošúpané a nakrájané na plátky
1  cibuľa
1 balenie 500g) mletého mäsa  (hovädzie, bravčové, prípadne zmes oboch)
1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate
Štipka papriky
1 nastrúhanú mozzarellu
soľ
korenie

Bešamel:

5 lyžíc masla
4 polievkové lyžice hladkej múky
4 šálky mlieka
2 lyžičky soli
1/2 lyžičky muškátového orieška

Postup:

Ako prvé si pripravíme omáčku. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a rozmiešame na hladkú zmes. Miešame asi 6-7 minút, až kým zmes nezíska svetlo-zlatistú farbu. Horúce mlieko postupne pridávame do maslovej zmesi za stáleho miešania. privedieme do varu a necháme variť asi 10 minút. Na koniec pridáme soľ a muškátový oriešok. Omáčka je pripravená.

Rúru nastavíme na 180-190 stupňov a zapekaciu misu zľahka vymastíme. Mäso zmiešame s nakrájanou cibuľkou, vňaťou,  soľou a koreninami. Zo zmesi tvarujeme mokrými rukami guľôčky, ktoré spolu so zemiakmi naaranžujeme do misy.

Zalejeme omáčkou a vložíme do vyhriatej rúry. Necháme 35 minút piecť a potom posypeme syrom. Necháme zapiecť ešte 15 minút a podávame. Ak chcete, môžete syr pridať hneď na začiatku pečenia, ale dávajte pozor, aby sa nepripálil.

Dnes najobľúbenejšie