plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dajte to do vývaru 30 minút pred koncom varenia: Toto pravidlo je najdôležitejšie!

Jedno pravidlo je pre chuť sviatočného vývaru zásadné!

Naozaj viete, ako pripraviť lahodný vývar, ktorý v okamihu zmizne z vášho taniera?

 

 

Naučte sa jedno najdôležitejšie pravidlo, vďaka ktorému bude polievka zakaždým chutiť lahodne.

Mnoho ľudí sa dopúšťa tejto chyby a riešenie je veľmi jednoduché.

Práve preto sme našli praktický tip na dokonalý kurací vývar z portálu smakosze ten hovorí o tom, že zásadou správnej chuti je ednu prísadu treba pridať v správnom čase.

Slepačia polievka je klasika

 

 

Vývar je najchutnejšia a najobľúbenejšia slovenská polievka. Nečudo, že sa každý týždeň objaví na stole v mnohých príbytkoch.

Každý ju má rád, no málokto ju vie správne pripraviť.

Na prvý pohľad to vyzerá veľmi jednoducho, no nie je to tak.

Vedeli ste napríklad, že aj mnohí skúsení kuchári nevedia, kedy vývar osoliť?

 

 

Táto znalosť je potrebná, pretože od nej závisí chuť polievky.

V konečnom dôsledku môže polievka vyjsť neochutená, alebo čo je ešte horšie, presolená.

Preto sa naučte jedno dôležité pravidlo a už nikdy sa nedopustíte chyby.

 

 

Pri varení vývaru nezabudnime na jedno dôležité pravidlo.

Ak chceme, aby naša polievka chutila dokonale, nemôžeme na to zabudnúť, pretože od toho vlastne závisí chuť polievky.

Základom je pridať soľ v správnom momente a nemalo by sa to robiť na začiatku.

 

 

Kedy osoliť vývar?

Ak nemôžeme osoliť vývar na začiatku, tak kedy?

Existuje jedna odpoveď – 30 minút pred koncom varenia.

 

 

Soľ by sme mali pridávať až vtedy, pretože tak sa do vývaru uvoľnia zeleninové a mäsové chute a arómy.

V opačnom prípade soľ tento proces zablokuje.

Nezabudnime tiež nepreháňať množstvo tejto ingrediencie.

 

 

Nemôže jej byť málo, preto pridáme 2 lyžičky soli na 5 litrov polievky.

To by malo stačiť a ak to nestačí, vždy môžeme pridať trochu viac.

Ak toto pravidlo dodržíme polievka bude zakaždým vždy chutná.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes