plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové rezne nepečiem a neobaľujem, ale dusím v jednoduchej omáčke: Tak šťavnaté a jemné, že sa pod vidličkou doslova rozpadajú!

Vynikajúca alternatíva k rezňom v trojobale.

Bravčové rezne a bravčové rezne na prírodno nemusí byť to isté.

 

 

Prvé sa obalí a vysmaží na panvici a druhé sa po vypražení dusí vo vybranej omáčke.

V článku nižšie sa dozviete recept na chutnú omáčku z portálu newsy.gotujmy., ktorá bravčovému rezňu dodá chuť a urobí ho šťavnatým a jemným.

Nedeľná klasika slovenských domácností

Bravčové mäso sa takmer vždy tešilo špeciálnej popularite v našej kuchyni.

Konzumovanie tohto druhu mäsa bolo spopularizované vďaka kuchárskej knihe vydanej v polovici 19, storočia.

 

 

Malo byť alternatívou vtedajších oveľa drahších teľacích rezňov a tento druh pokrmu prežil nezmenený prakticky dodnes.

Bravčové karé sa dá však pripraviť aj na mnoho iných spôsobov a vyprážať bez obaľovania v chutnej omáčke.

Servírované so zemiakmi a chrumkavým šalátom bude fantastickou voľbou na večeru.

 

 

Tentokrát vám odporúčame pripraviť karamelizované bravčové rezne.

Po okorenení ich chvíľu opekáme ako obvykle, ale bez obaľovania a potom podusíme na panvici v aromatickej omáčke z medu, octu a vody.

Počas dusenia začnú suroviny karamelizovať, čím sa na mäse vytvorí zlatá, chrumkavá a lesklá kôrka.

 

 

Ocot zase mäso zmäkčí, takže zostane jemné.

Nižšie v článku sa dozviete, ako pripraviť bravčové karé v tejto verzii.

Recept na karamelizované bravčové rezne

 

 

Na prípravu potrebujeme:

700 g bravčového karé

5 strúčikov cesnaku

3 PL medu

3 PL jablčného octu

3 PL masla

1/2 pohára vody

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Mäso umyjeme a osušíme. Nakrájame na plátky hrubé 2,5-3 cm.

Potom rezne z oboch strán posypeme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.

 

 

Na panvici rozohrejeme olej alebo masť.

Rezne vložíme do rozpáleného oleja a opečieme z oboch strán do zlatista.

Vyprážané rezne poukladáme na tanier.

Potom v tej iste panvici rozpustíme maslo a orestujeme na drobno nakrájaný alebo prelisovaný cesnak.

Po krátkej chvíli nalejeme do panvice vodu. Pridáme med a ocot.

 

 

Premiešame a pár minút povaríme.

Bravčové karé vložíme do panvice s omáčkou a po opätovnom prevarení dusíme asi 10 minút, kým omáčka nezačne karamelizovať.

Rezne servírujeme s vybranými prílohami.

Dobre poslúžia varené alebo pečené zemiaky šalát.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes