Bravčové rezne a bravčové rezne na prírodno nemusí byť to isté.
Prvé sa obalí a vysmaží na panvici a druhé sa po vypražení dusí vo vybranej omáčke.
V článku nižšie sa dozviete recept na chutnú omáčku z portálu newsy.gotujmy., ktorá bravčovému rezňu dodá chuť a urobí ho šťavnatým a jemným.
Nedeľná klasika slovenských domácností
Bravčové mäso sa takmer vždy tešilo špeciálnej popularite v našej kuchyni.
Konzumovanie tohto druhu mäsa bolo spopularizované vďaka kuchárskej knihe vydanej v polovici 19, storočia.
Malo byť alternatívou vtedajších oveľa drahších teľacích rezňov a tento druh pokrmu prežil nezmenený prakticky dodnes.
Bravčové karé sa dá však pripraviť aj na mnoho iných spôsobov a vyprážať bez obaľovania v chutnej omáčke.
Servírované so zemiakmi a chrumkavým šalátom bude fantastickou voľbou na večeru.
Tentokrát vám odporúčame pripraviť karamelizované bravčové rezne.
Po okorenení ich chvíľu opekáme ako obvykle, ale bez obaľovania a potom podusíme na panvici v aromatickej omáčke z medu, octu a vody.
Počas dusenia začnú suroviny karamelizovať, čím sa na mäse vytvorí zlatá, chrumkavá a lesklá kôrka.
Ocot zase mäso zmäkčí, takže zostane jemné.
Nižšie v článku sa dozviete, ako pripraviť bravčové karé v tejto verzii.
Recept na karamelizované bravčové rezne
Na prípravu potrebujeme:
700 g bravčového karé
5 strúčikov cesnaku
3 PL medu
3 PL jablčného octu
3 PL masla
1/2 pohára vody
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Mäso umyjeme a osušíme. Nakrájame na plátky hrubé 2,5-3 cm.
Potom rezne z oboch strán posypeme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
Na panvici rozohrejeme olej alebo masť.
Rezne vložíme do rozpáleného oleja a opečieme z oboch strán do zlatista.
Vyprážané rezne poukladáme na tanier.
Potom v tej iste panvici rozpustíme maslo a orestujeme na drobno nakrájaný alebo prelisovaný cesnak.
Po krátkej chvíli nalejeme do panvice vodu. Pridáme med a ocot.
Premiešame a pár minút povaríme.
Bravčové karé vložíme do panvice s omáčkou a po opätovnom prevarení dusíme asi 10 minút, kým omáčka nezačne karamelizovať.
Rezne servírujeme s vybranými prílohami.
Dobre poslúžia varené alebo pečené zemiaky šalát.
Prajeme vám dobrú chuť!