Z pudingových práškov už nevarím, toto je stokrát lepšie: 15 top dezertov do pohára, ktoré tromfnú aj zákusky!

5-minútové tiramisu do pohárov

Potrebujeme (na 3 veľké poháre a 6 malých):

200 g akýchkoľvek sladkých sušienok alebo piškót

200 g nízkotučného tvarohu

100 g kyslej smotany

50 g práškového cukru

Vychladnutú kávu (pripravenú z 1 lyžičky kávy)

Pár kvapiek vanilkovej esencie (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)

Kakao na posypanie

Postup:

Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a vanilkou. Sušienky rozmixujeme v mixéry. Do pohárov vrstvíme sušienky a pokvapkáme kávou a následne krém. Ja to robím tak, že na dno navrstvím krém, naň sušienky, pokvapkám kávou a opäť krém. Nakoniec posypeme kakaom, alebo dozdobíme orieškami či čokoládou. Môžete na vrsch aj kvapnúť trochu rumu. Vložíme do chladničky vychladnúť.

Mandarínková panna cotta

Potrebujeme:

300 ml smotany na šľahanie

400 ml mandarínkovej šťavy

60 g cukru

20 g želatíny v plátoch

30 ml vody

30 ml mlieka

50 g tvarohu jemného

Vanilkový cukor

Manradínky

Postup:

Najskôr pripravte krémovú vrstvu. Polovica želatíny do 50 ml studenej šťavy a nechajte nabobtnať. V panvici zmiešajte mlieko, smotanu, 100 ml šťavy, tvaroh, vanilkový cukor a polovicu cukru. Dajte na malý plameň, pridajte kôru a neustále sa miešajte.

panna cotta

Odstráňte krémovú hmotu z tepla, pridajte želatínu a dobre premiešajte, kým sa úplne nerozpustí. Dajte do chladničky asi na hodinu, kým nepripravíte zvyšok dezertu.

panna cotta s mandarinkami

Ak chcete vytvoriť mandarínové želé, namočte druhú časť želatíny do 50 ml šťavy a nechajte ju 30 minút napučať . V samostatnej panvici zmiešajte 200 ml šťavy, vodu a zostávajúci cukor, priveďte do varu a pridajte napučanú želatínu. Všetko dobre premiešajte a nechajte mierne vychladnúť.

panna cotta s mandarínovou šťavou

Vyberte zahladené poháre z chladničky a navrstvíte na vrch mandarínkové želé aj s kúskami mandariniek.

dezert s mandarinkami

Dezert nechajte v chladničke až do vychladenia. Hotový dezert môže byť zdobený mandarínovými plátkami, strúhanou čokoládou alebo kokosovými hoblinkami.

Dvojfarebný čoko-kávový krém

Potrebujeme:

Čokoládový krém:

450 ml mlieko

1-2 lyžice cukor kryštálový

1 lyžica cukor vanilkový

1 ks Zlatý klas

1 ks žĺtok

50 g čokoláda horká

50 g maslo

Vanilkový krém:

450 ml mlieko

1-2 lyžice cukor kryštálový

1 lyžica cukor vanilkový

1 ks Zlatý klas

1 ks žĺtok

1 lyžička instantná káva (prášok) (prípadne cappucino prášok)

50 g maslo

Ďalej:

Biely jogurt (veľký téglik 500 g, ak chcete aby bolo krému viac, použite jogurt 1 kg)

Šľahačka +stužovač

cukor podľa chuti

Piškóty

Uvarená káva s kvapkou rumu

Postup:

Deň pred prípravou dáme jogurt stiecť. Do misy dáme sito a naň plátno, vyklopíme jogurt a dáme takto do chladničky, jogurt pekne stečie. a bude mať tuhú konzistenciu.

Krémy sa varia ako klasické pudingy: mlieko, kryštálový a vanilkový cukor, žĺtok a zlatý klas uvaríme na krém, do kávového hneď vsypeme instantnú kávu.

Do uvarených krémov vmiešame maslo a do čokoládového aj polámanú čokoládu. Dobre vymiešame a necháme vychladnúť.

Stečený jogurt (ja používam až 1 kg jogurtu) rozdelíme na polovicu a dáme do oboch krmov, šľahačom vyšľaháme na hladké krémy.

Teraz už len vrstviť.

Nalámaneé piškóty pofŕkame uvarenou nesladou kávou a navrstvíme tmavý a svetlý krém. Opäť piškóty pokvapkané kávou, krémy a na vrch vyšľahanú šľahačku so stužovačm.

Je to naozaj veľká dobrota.

Salko poháre

Potrebujeme:

3 bal. vanilkového pudingu bez varenia (Créme Olé)

1 a 1/2 šálky mlieku

1 plechovku sladeného kondenzovaného mlieka (Salka)

350 ml smotany na šľahanie + 1 stužovač do šľahačky

5 banánov nakrájaných na plátky

Piškóty

Postup:

Salko ušľaháme s pudingovými práškami a mlieko do hladkej, jednotnej hmoty. Necháme niekoľko minút bokom, hmota postupne zhustne.

Medzitým si ušľaháme zo smotany a stužovača tuhú šľahačku.

Prirpavíme si dezertné poháre. Na dno pohárov uložíme piškóty, salkový krém, plátky banánov a vrstvy opakujeme, kým poháre nepalníme takmer doplna. Vrch dozdobíme šľahačkou.

Vložíme do chladničky vychladiť a môžeme podávať.

Vyklopené poháre

Potrebujeme:

1 liter mlieka
1 šálku cukru
1 šálku krupice (asi 200g)
1 bal. vanilkového cukru

Na oranžovú omáčku:
2 kusy pomarančov
3 mandarínky (voliteľné, môžete použiť len pomaranče)
2-3 lyžičky kukuričného škrobu (rozpusteného v polovici šálky vody)
4-5 lyžice kr. cukru (prispôsobte sladkosti ovocia)

Postup:

Z mlieka, cukru a krupice si uvaríme klasicky krupicovú kašu (kaša musí byť dostatočne hustá) – necháme trochu vychladnúť a sem-tam premiešame, aby sa na vrchu nevytvorila koža.

Odšťavíme ovocie a šťavu na plameni zmiešame so škrobom a cukrom. Varíme, kým šťava nezhustne.

Teraz oranžovú omáčku navrstváme na dno pohárov a na ňu navrstíme krupicovú kašu. Teraz už len dáme vychladiť a potom opatrne poháre zahrejem v dlaniach a obrátime – ak je to treba, na uvoľnenie použijeme nožík. Niekedy môže pomôcť aj to, keď poháre najskôr zvnútra potriete trochou masla a až potom vrstvíte. Pôjdu jednoduchšie vyklopiť.

Rýchly jahodový cheesecake v pohári

Fotopostup: Rýchly jahodový cheesecake v pohári

Famózny nepečený dezert z čerstvého tvarohu a šťavnatých jahôd. V letných horúčavách vás príjemne osvieži a čo je najlepšie – jeho príprava vám zaberie len niekoľko minút.

Potrebujeme:

500 g čerstvých jahôd

100 g maslových sušienok

2 polievkové lyžice (cca 28 gramov) rozpusteného masla

360 g tvarohu

1/2 šálky (125 ml) kyslej smotany

100 g cukru

1 šálka (250 ml) smotany na šľahanie

Listy čerstvej mäty na ozdobu

Postup:

Sušienky nalámeme na menšie kúsky, vložíme do mixéra a rozmixujeme (prípadne môžeme použiť plastové vrecko a sušienky rozdrviť dreveným valčekom). Sušienkovú drť zmiešame s lyžicou cukru a 2 lyžicami rozpusteného masla.

Tvaroh zmiešame so zvyšným cukrom a kyslou smotanou. V inej miske si vyšľaháme šľahačku a keď je správne tuhá, opatrne ju vmiešame do tvarohovej zmesi.

Pripravíme si čisté dezertné poháre. Vrstvíme sušienkovú zmes, krém a jahody. Dezert vložíme do na chvíľu do chladničky.

Pred podávaním ozdobíme lístkami čerstvej mäty.

Kinder poháre

Fotopostup: Kinder čokoládový pohár

Deti milujú chuť Kinder čokolády. Pripravte im tento originálny dezert inšpirovaný obľúbenou detskou pochúťkou.

Postup:

125 g maslových sušienok

50 g roztopeného masla

8 tabuliek Kinder čokolády

125 g smotanového syra (alebo mascarpone)

125 g jemného tvarohu

Mletú škoricu

Postup:

Keksy nalámeme na menšie kúsky, vložíme do mixéru a rozmixujeme. Pridáme maslo, 4 roztopené tabuľky Kinder čokolády a škoricu.

V miske zmiešame smotanový syr s tvarohom a pridáme 4 roztopené tabuľky Kinder čokolády.

Dáme na chvíľu vychladiť a môžeme servírovať.

Najrýchlejšie Tiramisu pripravené za 5 minút

Najrýchlejšie Tiramisu: Pripravené za 5 minút!

Tiež neviete odolať chutnému talianskemu dezertu  s lahodou vôňou kávy? Pripravte si tento skvelý dezert v najrýchlejšom recepte, aký poznáme. Tiramisu poháre sú pripravené len za 5 minút.

Potrebujeme (na 3 poháre):

200 g akýchkoľvek sladkých sušienok alebo piškót

200 g nízkotučného tvarohu

100 g kyslej smotany

50 g práškového cukru

Vychladnutú kávu (pripravenú z 1 lyžičky kávy)

Pár kvapiek vanilkovej esencie (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)

Kakao na posypanie

Postup:

Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a vanilkou. Sušienky namočíme do vychladnutej kávy a striedavo vrstvíme s krémom do dezertných pohárov. Nakoniec posypeme kakaom a vložíme do chladničky vychladnúť.

Poznámka: Podľa chuti môžete pridať nalámané kúsky čokolády, sušienky pokvapkať trochou rumu, alebo pridať do krému aj kúsky ovocia.

Smotanová pena s banánom

Smotanová pena s banánmi

Veľmi chutný dezert bez pečenia a zdĺhavej prípravy. Hodí sa na slávnostný stôl a rovnako aj na bežné popoludnie.

Postup:

500 g kyslej smotany

100 g práškového cukru

2 banány

2 bal. želatíny v prášku

Postup:

Do smotany (izbovej teploty) pridáme cukor a dobre premiešame. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, necháme vychladnúť a postupne všľaháme do smotany.

Banány nakrájame na kolieska alebo kocky a striedavo vrstvíme so smotanovým krémom do dezertných pohárov (môžeme použiť aj iné ovocie podľa chuti).

Môžeme ozdobiť kakaom alebo čokoládovými hoblinkami. Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Fitness dezert: Tvarohovo-smotanové poháre s ovocím

Fitness dezert: Tvarohovo-smotanové poháre s ovocím

Rýchly a jednoduchý dezert, ktorý sa u nás doma teší veľkej obľube. Je plný zdravého tvarohu, ovocia, lahodnej smotany a neobsahuje žiaden cukor. Pripravte si ho aj vy!

Potrebujeme:

300 g jemného tvarohu

150 g kyslej smotany

2 lyžice medu

1 lyžicu želatíny v prášku

100 ml mieka

Ovocie podľa chuti:

1 ks banánu

1 ks kivi

Broskyňa, mandarinka, pomaranč

Postup:

Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou a medom. Ovocie olúpeme a nakrájame na kolieska – pomaranč, broskyňu a mandarínku –  na mesiačiky.

Želatínu nasypeme do 100 ml mlieka a necháme napučať. Potom preložíme na ohneň a zahrievame, kým sa nerozpustí – nevaríme!

Želatínu necháme vychladnúť a potom ju vmiešame do tvaroho-smotanovej zmesi.

Pripravíme si dezertné poháre, do ktorých postupne vrstvíme krém a ovocie. Vrch môžeme ozdobiť drtenými orieškami, čokoládou alebo karamelom.

Dezert uložíme na 30 minút stuhnúť do chladničky.

Mliečny penový dezert

Mliečny penový dezert s bleskovou prípravou

Skvelý dezert nielen pre deti, ktorý pripomína obľúbeného mliečneho Pribináčika. Je vynikajúci, lahodný a nenáročný na prípravu. Moje deti ho tiež volajú „teplá zmrzlina“ pretože chuťou naozaj pripomína smotanovú pochúťku.Vyskúšajte túto dobrotu aj vy! :-)

Potrebujeme:

500 ml bieleho jogurtu

175 g  kyslej smotany

1 lyžicu želatíny v prášku

2 lyžice studenej vody

50 g práškového cukru

½ bal. vanilkového cukru

Postup:

Želatínu necháme napučať vo vode a potom rozpustíme zahrievaním na miernom plameni (nevaríme). Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Jogurt zmiešame s kyslou smotanou a oboma druhmi cukru. Šľaháme po dobu približne 3 minút.

Do hmoty postupne vlejeme za stáleho šľahania aj vychladnutú želatínu a šľaháme ešte 3 minúty.

Hmotu navrstvíme do dezertných pohárov a vložíme na 2-4 hodiny do chladničky.

Ľahký tvarohovo-jogurtový dezert

Ľahký tvarohovo-jogurtový dezert

Rýchly dezert s jednoduchou prípravou bez pridaného cukru. Ideálny pre každého, kto obľubuje lahodné pochúťky plné živín, ktoré zbytočne nezaťažia váš organizmus.

Potrebujeme:

200 g jemného tvarohu (s nižším obsahom tuku)

100 g bieleho jogurtu

1 zrelý banán

1 lyžicu medu

Postup:

Banán ošúpeme a nakrájame  na kúsky a vložíme do mixéra. Pridáme biely jogurt, tvaroh a rozmixujeme. Nakoniec pridáme med a všetko premiešame.

Vznikne nám hustý a vzdušný krém. Pripravíme si dezertné poháre a krém navrstvíme do pohárov. Ozdobíme kolieskami banánov a drvenými grahamovými sušienkami. Vložíme vychladiť do chladničky a môžeme podávať.

Bleskový smotanovo-banánový dezert

Bleskový somtanovo-banánový dezert

Skvelé ingrediencie, rýchla príprava a vynikajúca chuť. Navyše, ak namiesto klasického cukru použijete med alebo stéviu, získate zdravý dezert, ktorý vás nabije energiou na celý zvyšok dňa.

Potrebujeme:

500 g kyslej smotany

3 lyžice medu – alebo podľa chuti (príp. môžeme použiť 100 g práškového cukru)

2 zrelé banány

30 g kvalitnej čokolády

15 g želatíny v prášku

100 ml mlieka

½ lyžičky vanilkového extraktu (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)

Dezertné poháre

Postup:

Želatínu necháme napučať v studenom mliekom. Potom preložíme na plameň a zahrievaním rozpustíme (nevaríme). Želatínu necháme vychladnúť.

Medzitým v miske zmiešame smotanu s medom a vanilkovým extraktom.

Do smotanového krému postupne vmiešame vychladnutú želatínu a všetko spolu vyšľaháme na hladkú hmotu.

Banány nakrájame na menšie kúsky a vložíme na dno dezertných pohárov. Na banány navrstvíme krém. Poháre vložíme do chladničky, aby krém dostatočne stuhol.

Podávame posypané strúhanou čokoládou.

Krémové capuccino poháre

Krémové capuccino poháre

Vynikajúci dezert na spríjemnenie popoludnia s úžasnou vôňou kávy a krémovou chuťou čerstvého tvarohu. Mňam!

Potrebujeme:

450 g tvarohu

1/3  + ½ šálky práškového cukru

2 lyžičky instantnej kávy

300 g kvalitnej tmavej čokolády

500 ml smotany na šľahanie (33%)

Postup:

Najskôr si pripravíme čokoládovú smotanu. Do hrnca prelejeme 200 ml smotany, preložíme na plameň a zahrejeme (odložíme si bokom dve lyžice teplej smotany). Do zvyšnej smotany vložíme čokoládu a necháme na plameni, kým sa čokoláda celkom nerozpustí.

Instantnú kávu rozpustíme v dvoch lyžiciach teplej smotany.

Tvaroh, 1/3 šálky cukru a rozpustenú kávu vyšľaháme dohladka.

Čokoládovú smotanu necháme vychladnúť. Zvyšnú smotanu vyšľaháme so zvyšným práškovým cukrom na tuhú šľahačku a môžeme začať vrstviť.

Na dno dezertných pohárov navrstvíme tvarohovo-kávový krém, zalejeme čokoládovou smotanou a na vrch navrstvíme šľahačku.

Vložíme na minimálne 15 minút stuhnúť do chladničky.

Môžeme dozdobiť ovocím, čokoládovými hoblinkami a lístkami mäty.

Dnes najobľúbenejšie