Zmiešajte strúhané zemiaky, syr a smotanu: O pár minút máte perfektný obed a na mäso si ani nespomeniete!

Vynikajúci a rýchly obed, ktorá chutí výborne aj bez kúska mäsa. Tento pokrm vás nielen zasýti, ale zároveň poteší chuťové poháriky. Tento krémový zemiakový kastról je jednoducho delikatesa, ktorá zachutí celej rodine.

Vynikajúci a rýchly obed, ktorá chutí výborne aj bez kúska mäsa. Tento pokrm vás nielen zasýti, ale zároveň poteší chuťové poháriky. Tento krémový zemiakový kastról je jednoducho delikatesa, ktorá zachutí celej rodine.

Potrebujeme:

400 g uvarených zemiakov

100 g masla

450 ml kyslej smotany

Niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

230 g strúhaného syra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 strúčik cesnaku

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky nastrúhame a vložíme do pekáča vymasteného trochou masla. Ochutíme soľou, korením a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.

V samostatnej mise zmiešame smotanu s roztopeným maslom, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou cibuľou.

Na strúhané zemiaky navrstvíme smotanovú omáčku, posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 40-45 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: domacirecepti