Vynikajúce domáce pečivo- mäkučké pagáčiky, ktoré sú vynikajúce aj na druhý deň. Vyskúšajte ich a nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

250 g polohrubej múky

250 g hladkej múky

350 ml teplého mlieka

250 g zemiakov uvarených v šupke

150 g strúhaného parmezánu

2 žĺtky

100 ml oleja

2 lyžičky cukru

2 lyžičky soli

7g sušeného droždia

Na potretie:

1 vajce

Strúhaný parmezán

Voliteľné: sezamové semienka

Postup:

Pripravíme si kvások. Do mlieka pridáme 3 lyžice múky, droždie a cukor. Počkáme, kým vyjde kvások. Necháme 25-30 minút podkysnúť.

Potom pridáme všetky ostatné ingrediencie a vymiešame hladké vláčne cesto. Prikryjeme utierkou a necháme ešte 30 minút kysnúť.

Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme a nastrúhame naň uvarené vychladnuté zemiaky. Cesto preložíme (všetky stany zahneme smerom do stredu). Necháme kysnúť, rozvaľkáme a posypeme strúhaným parmezánom. Potom opäť preložíme a necháme 15-20 minút stáť. Cesto preložíme a rozvaľkáme ešte 2x.

Potom cesto zovaľkáme na hrúbku približne 1 cm. Z cesta vykrajujeme jednotlivé pagáčiky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom, syrom a semienkami a kým sa rúra rozohreje, necháme ešte chvíľu podkysnúť.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto blogspot

Témy:


Pridajte svoj komentár