Zaváranie pre lenivých: Odkedy mám tento recept, všetku zeleninu už robím len takto – výborný nálev UNIVERZÁL bez varenia!

najlepší sladko-kyslý nálev na zeleninu, ktorý používam už roky. je to naozaj úplne jednoduchý recept a zvládne ho každý. Ak ste zvyknutí, môžete sterilizovať aj v rúre, alebo umývačke, ja som zvyknutá na klasiku.

Potrebujeme:

Na 1 pohár s objemom 720 ml:

Uhorky nakladačky, cuketu (nakrájanú na hranolky, alebo kolieska), alebo inú zeleninu

1 silnejší plátok cibule

vetvička kôpru

7 rovných kávových lyžičiek cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 kávová lyžička prípravku DEKO

6 polievkových lyžíc octu

Postup:

Všetko naukladáme do pohára, zalejeme studenou vodou asi 1 cm pod viečko. Sterilizujeme v zaváracom hrnci 20 minút pri teplote 85 ° C.