Viedenské orechové rožteky: Obyčajné linecké už nerobím, toto cesto je absolútna jednotka – pečiem z neho celý rok!

Z tohoto cesta robím aj lepené pečivo, je vynikajúce a pečivo dlho vydrží krehučké. Odporúčam – recept máme od Milky Ragánovej.

Potrebujeme:

300 gramov hladkej múky (cesto)

100 gramov práškového cukru (cesto)

200 gramov masla (alebo hery) (cesto)

50 gramov mletých lúpaných mandlí (cesto)

50 gramov lieskových orechov (môžeme nahradiť vlašskými orechmi) (cesto)

štipka soli (cesto)

3 kusy vanilkové cukry (jedno do cesta, 2 na obaľovanie)

2 kusy žĺtka (cesto)

1⁄2 šálka práš. cukru (na obaľovanie)

Postup:

Z múky, masla, žltok, cukru, soli a orechov vymiesime cesto.

Zabalíme do alobalu a dáme na dve hodiny do chladničky.

Potom z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré vyšúľame na krátke válčeky (do 7cm) a vytvarujeme ich na rožky.

Pečieme pri teplote 180°C 10 minút.

Po vychladnutí rožky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Dnes najobľúbenejšie