Viedenské orechové rožteky: Obyčajné linecké už nerobím, toto cesto je absolútna jednotka – pečiem z neho celý rok!

Z tohoto cesta robím aj lepené pečivo, je vynikajúce a pečivo dlho vydrží krehučké. Odporúčam – recept máme od Milky Ragánovej.

Potrebujeme:

300 gramov hladkej múky (cesto)

100 gramov práškového cukru (cesto)

200 gramov masla (alebo hery) (cesto)

50 gramov mletých lúpaných mandlí (cesto)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 gramov lieskových orechov (môžeme nahradiť vlašskými orechmi) (cesto)

štipka soli (cesto)

3 kusy vanilkové cukry (jedno do cesta, 2 na obaľovanie)

2 kusy žĺtka (cesto)

1⁄2 šálka práš. cukru (na obaľovanie)

Postup:

Z múky, masla, žltok, cukru, soli a orechov vymiesime cesto.

Zabalíme do alobalu a dáme na dve hodiny do chladničky.

Potom z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré vyšúľame na krátke válčeky (do 7cm) a vytvarujeme ich na rožky.

Pečieme pri teplote 180°C 10 minút.

Po vychladnutí rožky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.