Užitočné triky v domácnosti: Možno tomu neuveríte, ale fungujú naozaj skvele!

Uľahčite si niektoré činnosti v domácnosti a naučte sa jednoduché triky, ktoré šetria čas, aj peniaze.

Je to veľmi jednoduché a práca vám pôjde ešte viac od ruky.

Zistíte, že šúpanie cesnaku, aj cibule môže byť hračka a naučíte sa aj veľa ďalších zlepšovákov.

 

 

Nechajte si poradiť a vyskúšajte tieto triky z youtube kanála Il Rifugio Perfetto.

Zmenšenie vrecúška

Ak potrebujete zmenšiť vrecúško na mrazenie, stačí nahriať nôž nad horákom sporáka a vrecúško prerezať podľa potreby.

 

 

Vďaka tomu, že je nôž horúci, igelit sa v reze uzavrie a vrecko sa zmenší. 

 

 

Aplikácia oleja

Ak potrebujete zmenšiť prúd tečúceho oleja, máme pre vás jednoduchý trik.

Keď otvárate olej, plastový uzáver nevyhadzujte, ale otočte ho opačne a vložte do otvoru. 

 

 

 

V prípade, že potrebujete postriekať panvicu olejom z rozprašovača, nikdy to nerobte na sporáku, pretože si ho zbytočne zamastíte.

Namiesto toho si radšej panvicu položte na otvorené dvierka umývačky riadu. 

 

 

Petržlenová vňať

Ak potrebujete nasekať petržlenovú vňať nadrobno, môžete použiť krájač na pizzu.

Petržlenová vňať je raz dva nasekaná. 

 

 

Šúpanie cesnaku a cibule

Ak potrebujete ošúpať hlavičku cesnaku, vyskúšajte tento jednoduchý spôsob.

Hlavičku cesnaku prekrojte priečne na polovicu, aby ste prekrojili jednotlivé strúčiky.

 

 

Uvidíte, že sa vám bude takto šúpať cesnak oveľa jednoduchšie. 

 

 

Aj cibuľa sa vám bude šúpať jednoduchšie, keď ju prerežete na polovicu. 

 

 

Ukladanie vínových pohárov

Keď ukladáte vínové poháre do skrinky, potrebujete viac miesta, ako pri klasických rovných pohároch.

Majú síce tenkú stopku, ale horná časť je pomerne objemná.

Ideálnym riešením je ukladať poháre striedavo na stopku a potom stopkou hore. 

 

 

Vďaka tomuto systému ukladania zaberú menej miesta.

Viac trikov si môžete pozrieť v priloženom videu.

Otvorili ste balík s cestovinami?

Pomocou kúska odstrihnutej časti môžete balík perfektne uzatvoriť.

 

 

 

 

Na rýchlo narhať kuracie mäso do šalátu, alebo polievky?

 

 

Trháte kuracie mäsko pomocou vidličiek? Vyskúšajte tento super zlepšovák.

 

 

 

Dajte celé uvarené, alebo upečené kuracie prsia do misky a jednoducho použite šľahač.

Stačí 30 sekúnd a máte hotovo.

Chcete perfektne nakrájať avokádo?

 

 

Jednoducho rozkrojte na polovicu a jadierko ľahko vytlačíte, keď na šupku zatlačíte prstami.

Hneď môžete servírovať.

Trik, ako predĺžiť čerstvosť potravín

Chcete, aby brokolica vydržala čerstvá najdlhšie, ako sa dá? Jednoducho ju zabaľte do alobalu.

Prípadne môžete vyskúšať druhý spôsob. Odrežte spodnú časť stonky a ponorte ju do studenej vody. Odložte do chladničky.

Rovnako vám dlho čerstvé vydržia aj listy zeleru, ak ich zabalíte do alobalu.

Česrstvé bylinky vysušte, dajte do dózy a na vrch položte papierový obrúsok. Zatvorte a dajte do chladničky. Bylinky vydržia čerstvé oveľa dlhšie.

Perfektné servírovanie melónu? Žiaden problém.

Ovocie jednoducho rozkrojte na polovicu.

Obráťte rezanou stranou nadol a odstráňte šupku.

Melón nakrájajte.

Potom na vrch položte misku a pomocou dosky obráťte.

Teraz už stačí len zapichnúť špáradlá a servírovanie je prirpavené.

Chcete ošúpať rybu jednoducho, iba pomocou rúk?

Stačí, ak rybu polejete horúcou vodou a šupny idú dole samé. Stačí len po povrchu prechádzať prstami.

Ovocie a zeleninu zbavíte baktérií a pesticídov

Ak chcete ovocie a zeleninu zbaviť pesticídov a chémie, nechajte ich pre úpravou namočené v slanej vode po dobu 15 minút. Na vandlík vody stačí 1 lyžička soli.

Krájate pálivú papričku?

Aby vás nepálili prsty, pred krájaním si ich potrite trochou oleja.

Kancelárske spony sa dajú použiť perfektne na uzavretie obalov rôznych potravín.

Ďalšie triky nájdete vo videu:

 

 

 

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie