Fantastický vrstvený šalát z ktorého zaručene nepriberiete: Najlepšia náhrada za ťažké zemiakové šaláty!

U nás doma bola roky klasikou podávať k slávnostnému jedlu majonézový zemiakový šalát. Keďže mal manžel nedávno problémy so žalúdkom a klasický majonézový šalát už ani nikto nechcel, skúsila som toto vylepšenie a musím povedať, že lepší šalát som nejedla. Vyzerá úžasne, chutí fantasticky a je aj plný vitamínov. Odporúčam vyskúšať každému, navyše z neho nepriberiete.

U nás doma bola roky klasikou podávať k slávnostnému jedlu majonézový zemiakový šalát. Keďže mal manžel nedávno problémy so žalúdkom a klasický majonézový šalát už ani nikto nechcel, skúsila som toto vylepšenie a musím povedať, že lepší šalát som nejedla. Vyzerá úžasne, chutí fantasticky a je aj plný vitamínov. Odporúčam vyskúšať každému, navyše z neho nepriberiete.

Potrebujeme (do veľkej misy zo skla):

5 varených vajíčok

1-2 pórky (ak nemáme, dá sa nahradiť jarnou cibuľkou)

1 malý zeler nastrúhaný najemno (ak nemáme tak 1 malý pohárik naloženého zeleru)

1 malá konzerva ananásu

1 konzerva kukurice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 kyslasté jablká

6 plátkov dusenej šunky,

1 veľký pohár diétnej majonézy (ja jednoznačne odporúčam túto domácu majonézu bez vajec a oleja),

1 syr mozzarella nastrúhaný (alebo iný ľahší syr)

Postup:

Zeleninku aj ananás z konzervy necháme odkvapkať z nálevu. Zeler aj jablká nastrúhame najemno, pór nakrájame na tenké kolieska. Šunku nakrájame na kocky.

Teraz už len vrstvíme do misy – zeler, kukurica, ½ póru, šunka, 1/3 domácej majonézy, ananás nakrájaný na jemno, vajcia, jablká, zvyšok póru, zvyšok majonézy a nastrúhaný syr.

Prikryjeme fóliou a dáme odležať do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: margarytka