Zdravšia a napriek tomu veľmi chutná. Vyskúšajte domáci recept na majonézu trochu inak. Určite vám zachutí.

Potrebujeme:

2 vajcia uvarené natvrdo

200  ml kyslej smotany

1 kopcovitú lyžičku horčice

2 lyžice octu alebo citrónovej šťavy

¼ lyžičky čierneho mletého korenia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Štipku soli a cukru

Postup:

Z varených vajec použijeme len žĺtky (bielky môžeme použiť napríklad na obložený chlebík). Žĺtky popučíme vidličkou a premiešame, pridáme horčicu, soľ a mleté korenie. Napokon pridáme aj štipku cukru na vyrovnanie chutí. Premiešame a do hmoty po lyžiciach vmiešame kyslú smotanu. Nakoniec postupne – po kvapkách pridávame ocot alebo citrónovú šťavu.  Zmes je dobré nakoniec rozmixovať ručných mixérom – získame tak hladkú nadýchanú konzistenciu bez hrudiek.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Témy:


Pridajte svoj komentár